Echipa CS United Galați a reușit în această seară o performanță remarcabilă, calificarea în optimile de finală ale UEFA Futsal Champions League!

United Galați a învins, în deplasare, formația BTS Rekord Bielsko-Biała, campioana Poloniei, scor 6-3, grupare pe care specialiștii o considerau favorită în această confruntare. Daniel Araujo a fost cel mai bun jucător al echipei gălățene, el marcând cinci din cele șase goluri!

Fără doi jucători, testați pozitiv la COVID-19, Ionuț Păduraru și Robert Crișan, United a deplasat în Polonia doar 11 jucători.

Iată lotul gălățenilor pentru confruntarea cu BTS Rekord Bielsko-Biała: Andrei Dinicuță, Florin Ignat, Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Daniel Araujo, Matei Boșneagă, Iulian Arhire, Iulian Cojocaru și Cosmin Petică.

Delegația condusă de președintele Cristian Ștefu îi mai are în componență pe secunzii Viorel Cojoc și Alexandru Tănăsilă.

BTS Rekord Bielsko-Biała – CS United Galați 3-6
Multifunctional Hall “Pod Debowcem” – Bielsko Biala
Au marcat: Popławski (9’08, 19’55), Biel (37’51) / Daniel Araujo 5’15, 10’22, 31’32, 34’22, 39’25), Ignat (35’58)

„E o victorie mare, o victorie a caracterului acestei echipe, a unității! O victorie a echipei United Galați, a futsalului românesc! Am avut o deplasare foarte grea, două zile pe drum, dar niciun moment nu am renunțat la gândul de a ne califica. Dedicăm acest succes, această calificare, memoriei profesorului Ionel Tămășanu, cel care ne-a părăsit atât de brusc. Am jucat, așa cum am promis, cu gândul la dânsul. Am pregătit foarte bine meciul. Sincer, ceea ce știam despre ei s-a adeverit. Suntem cu toții epuizați, dar fericiți. Nu ne vine să credem că ne-am calificat, nu ne vine!”, a spus Florin Ignat.

ARTICOL DE ADI DOBRE