În acest weekend s-a jucat etapa cu numărul 9 a Ligii 1 Feminin, penultima a acestui sezon. Rezultatele acestui weekend nu au reușit să încline balanța disputei pentru titlul, deci confruntarea decisivă pentru locul fruntaș al primului eșalon fotbalistic se va desfășura în ultima etapă, pe 28 mai.

Ca în fiecare weekend, iubitorii fotbalului feminin s-au putut bucura de 2 din cele 3 meciuri ale play-off-ului transmise în direct. Mai exact:
⚽Vasas Femina FC – Politehnica Timișoara a putut fi urmărit în direct sâmbătă, 20 mai, de la ora 13:00, în exclusivitate pe FRF TV
⚽Al doilea meci transmis al etapei a fost FK Csikszereda – FC Carmen București, joc ce a putut fi urmărit duminică, 21 mai, de la ora 12:45 pe Pro Arena.

Titlul de campioană a României se joacă în direct pe PRO Arena duminica viitoare, de la ora 13:00! Marea „finală” a campionatului le are protagoniste pe Politehnica Timișoara și Universitatea Cluj, despărțite la finalul celor 9 etape din play-off de doar un punct! Meciul se va disputa pe stadionul Știința din Timișoara.

TOP REPERE ALE ETAPEI CU NUMĂRUL 9:

  • Întâlnirea dintre primul și ultimul loc al play-off-ului a fost una dinamică, plină de provocări pentru ambele părți. Prima repriză le-a adus bănățencelor o eliminare, fiind nevoite ca în a doua repriză să joace cu doar 10 jucătoare pe teren. Deși egalate în minutul 51 de către golul Mariei Luiza Ferreira de Macedo, fetele de la Politehnica Timișoara și-au recuperat avantajul cu emoții, în minutul 89 al jocului.
  • Universitatea Cluj își securizează prezența în „finală” pentru titlul de campioană a României după o victorie categorică contra fetelor de la Banat Girls, scor 6-2
  • Meciul de la Miercurea Ciuc, dintre FK Csikszereda și Carmen București, a marcat debutul pe banca tehnică a bucureștencelor a antrenoarei Andra Vella. Formația bucureșteană s-a impus cu 2-0 în confruntarea din etapa 9, urmând a încheia pe podiumul Ligii 1 primul sezon după promovarea din eșalonul secund
  • În play-out-ul Ligii 1 lucrurile par destul de clare cu o etapă înainte de final: CSM Alexandria câștigă detașat play-out-ul, în timp ce Fair Play Joc Cinstit și Universitatea Galați vor merge în eșalonul secund în sezonul următor.
  • Total goluri înscrise în runda cu numărul 9: 26 de goluri

REZULTATELE ETAPEI 9

 PLAY-OFF 
Sâmbătă, 20 mai
Vasas Femina FC – Politehnica Timișoara 1-2
Au marcat: Maria Luiza Ferreira de Macedo (⚽) / Roxana Elena Mirea (⚽), Melisa Sabrina Șodinca (⚽)

Duminică, 21 mai
Universitatea Cluj – ACS Banat Girls 6-2
Au marcat: Ioana Bălăceanu (⚽⚽), Mihaela Ciolacu (⚽⚽), Simona Sigheartău (⚽), Mara Bâtea (⚽)/Alexandra Hornea (⚽⚽)

FK Csikszereda – FC Carmen București 0-2
Au marcat: Giorgiana Vasile (⚽), Androniki Michalopoulu (⚽)

 PLAY-OUT 
Duminică, 21 mai
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Universitatea Galați 4-0
Au marcat: Dariana Szalay (⚽), Georgiana Pâtcă (⚽), Camelia Daneliuc (⚽), Cristina Maroşan (⚽)

CSM Alexandria – ACS Tg. Mureș 1898 4-1
Au marcat: Mihaela Radu (⚽⚽) , Cristina Tudorache (⚽), Mădălina Zanfir (⚽)/ Anna Biro (⚽)

ACS Piroș Security Arad – Fair Play Joc Cinstit 2-2
Au marcat: Carolina Solonca (⚽), Bianka Grandanos (⚽)/ Ioana Stancu (⚽), Olariu Melisa (⚽)