În perioada 16-17 decembrie, echipa națională de eFotbal va începe parcursul în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Cei doi jucători care vor reprezenta România în prima rundă a competiției sunt Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu.

INTERVIU. Cosmin Petrescu are 22 de ani și este un jucător profesionist de eFotbal care evoluează pentru echipa NFG eSports. Pe lângă cariera în FIFA, Cosmin creează videoclipuri pe YouTube și este student la o Universitate din Marea Britanie. Să îl cunoaștem mai bine pe Cosmin!

– Cum te simți reprezinți România?
– Este o onoare pentru mine și simt toată munca îmi este răsplătită.

– Se va juca în sistem 2v2 și-l vei avea pe Răzvan coleg. Cum ți se pare acest lucru și cât de dificili sunt adversarii din grupă?
– La 1v1 eram foarte încrezători și eu, și Răzvan, nu ne speria nimic și eram favoriți împotriva multor echipe, dar la 2v2 este diferit. În ultima perioadă au fost foarte multe competiții, am avut un program foarte încărcat și abia acum o începem ne antrenăm. Cred, oricum, o facem o echipă foarte bună pentru Răzvan e incredibil în atac, eu sunt foarte bun în apărare și ne completăm bine unul pe altul. Este o grupă foarte dificilă, cu aproape cele mai bune naționale din lume, dar și noi suntem acolo sus, iar dacă nu ar fi fost greu nu ar fi fost pentru noi. Sunt sigur că vom scoate multe rezultate pozitive, deoarece vrem câștigăm fiecare meci.

– Spune despre tine, ceva ce ai vrea ca oamenii din comunitatea de eFotbal știe.
– Pe lângă FIFA, unde antrenez cam 6 ore pe zi, studiez Business & Management la University of Sunderland și sunt în anul 4. Am început frecventez sala de forță, deoarece sportul este foarte important și îți o încredere în plus, care chiar contează.

– Care sunt obiectivele tale cu e-Naționala și cu echipa de club?
– Cu e-Naționala, obiectivul principal este ne calificăm la Campionatul Mondial, unde eu cred vom ajunge în top 4. Pe plan personal, vreau ajung la Cupa Mondială și fiu în top 18 din Europa.

– Cum ai ajuns evoluezi pentru NGF eSports? (echipa lui Christian Fuchs, fostul jucător al celor de la Leicester City)
– La NFG am ajuns joc în urma unui turneu la FIFA 20, organizat de ei, unde căutau un jucător. Turneul era împărțit în două, pe America și Europa și câștigătorii celor două continente se duelau între ei, în marea finală. Din păcate, din cauza conexiunii slabe cauzată de faptul jucam din două zone diferite, am pierdut acea finală. Însă, pentru le-a plăcut modul în care am jucat, m-au contactat, m-au ales joc la ei în echipă și am acceptat.

– De cât timp joci FIFA profesionist și cum te vezi pe viitor în cariera de eFotbalist?
– Joc de la FIFA 19, dar nu antrenam foarte mult, pentru făceam și fotbal aici, în Anglia, mergeam și la facultate și nu prea aveam timp. Ulterior, am renunțat la fotbal, facultatea s-a mutat online și am avut mai mult timp antrenez la FIFA, iar acum este al treilea an al meu în care joc profesionist. văd la un nivel înalt în FIFA, ca jucător profesionist și cred voi evolua la echipe de top din lume.

– Cât timp ai jucat fotbal? Crezi că experiența de atunci te ajută acum, în FIFA?
Am făcut fotbal 12-13 ani și pe mine unul informațiile din acea perioadă m-au ajutat mult și în joc. Am învățat cum gestionez mai bine fazele, cum controlez echipa, pentru în afara unor mici diferențe, jocul este destul de apropiat de realitate. Dacă ai experiența de fotbalist, acest lucru te poate ajuta evoluezi mai repede în FIFA.

– Cum crezi va evolua eFotbalul?
– Cred va evolua foarte mult. Sunt deja jucători profesioniști de FIFA care au salarii mai mari decât mulți fotbaliști de la noi și din alte țări. Există foarte multe personalități din lumea fotbalului care sunt implicate, Beckham, Ronaldinho, Gullit, Dani Alves și foarte, foarte mulți. Premiile cresc de la an la an și cred se va ajunge la un nivel foarte înalt, apropiat fotbalului din viața reală.

– Dacă ar fi joci o finală importantă la FIFA pe un stadion de fotbal, care ar fi acela și de ce?
– Mi-ar plăcea foarte mult pe Anfield, pentru că fanii de acolo sunt minunați.

România va face parte din prima divizie a conferinței secunde a Europei, acolo unde adversarele vor fi Suedia, Finlanda, Portugalia, Germania, Italia, Rusia și Belgia. e-Naționala noastră se va duela cu cele mai puternice echipe din Europa la eFotbal și va avea un drum greu până la următoarea etapă a eNations Cup 2022.

Programul meciurilor României în decembrie

  • Meci 1: Germania – România
  • Meci 2: România – Portugalia
  • Meci 3: Finlanda – România
  • Meci 4: România – Suedia
  • Meci 5: România – Belgia
  • Meci 6: România – Rusia
  • Meci 7: Italia – România

Duelurile României vor fi transmise pe Facebook și pe YouTube.

În acest moment, România este pe locul 17 în lume la FIFA și se află la 97 de puncte față de primul loc, ocupat de Anglia.

Informații despre parcursul echipei Naționale de eFotbal a României la eNations Cup 2022 puteți găsi aici.