În urma invitației din partea Federației Române de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi a EAD, deținătorii de drepturi TV, 13 din cele 16 cluburi din Liga 1 au fost reprezentate la un eveniment în care a fost prezentat sistemul VAR.

Conducătorii cluburilor din Liga 1 au intrat în camera VAR din sediul CCA și au asistat în timp real la analizarea mai multor situații de joc de către arbitrii aflați în pregătire, s-au familiarizat cu procedura de intervenție și au primit răspuns la toate curiozitățile.

Întâlnirea s-a mutat apoi în sala ”Nicolae Dobrin”, unde liderul proiectului VAR, Alexandru Deaconu, le-a explicat în detaliu participanților situațiile în care poate interveni VAR, le-a arătat exemple și dialoguri între arbitri VAR și ”central” din diferite competiții și a oferit cele mai noi informații despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor români.

„Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, așa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR”, a punctat Alexandru Deaconu.

La întâlnire a participat și președintele CCA, Kyros Vassaras. „Am apreciat faptul că toate părțile implicate au fost de acord cu propunerea noastră de a avea un număr de 8 camere care să furnizeze imaginile necesare în camera VAR. Vom prezenta protocolul VAR și toate informațiile necesare tuturor cluburilor din timp, pentru a fi pregătiți la startul noului sezon” a fost mesajul său.