Foto: Facebook CS Năvodari

Vă prezentăm o parte din comunitățile de tradiție care azi activează la nivel de L4 cu șanse la zi de revenire în prim-planul fotbalului nostru.

Trecem în revistă, așadar, o parte doar dintre comunitățile fotbalistice reprezentative la nivelul eșaloanelor superioare și în Cupa României care în prezent se află la vârful competiției județene Liga 4, aproape de revenirea în Liga 3. Prezentarea este în ordinea alfabetică a județelor.

ARAD

  • Liderul la zi, ACS ACB Ineu, duce mai departe tradiția echipelor Victoria și Tricotaje Ineu, prima fondată în 1920. Club de tradiție în plan regional dar și național, Ineul a fost permanent și un furnizor de tineri jucători talentați.

ARGEȘ

  • ACS Inter Câmpulung e pe locul 2 în Liga 4, continuând tradiția echipelor Muscelul și ARO, nume tari din Divizia B și Liga 2. Ultima participare în eșalonul secund pentru oraș a fost în sezonul 2003/04.

BACĂU

  • În Liga 4, seria II, regăsim azi AS Sportul Onești, lider la zi, alături de CSM Moinești, locul 3. După Chimia, Energia, CAROM, FC, FCM și Dinamo, denumirile echipelor Oneștiului care au evoluat în toate primele trei eșaloane, cea mai bună clasare fiind locul 14 sezonul 1998/99 al Ligii 1. La Moinești, fostul Petrolul, Flacăra sau Energia datează încă din 1948! Și a evoluat ani la rând în Liga 2, ultima oară în 2005/06.

BOTOȘANI

  • Fondată în 2010 și dispărută în 2015, FCM Dorohoi a jucat sezonul 2014/15 în Liga 2, clasându-se chiar pe locul 7 la final de campionat! Dar fotbalul la Dorohoi se joacă din 1922 (primul meci, echipa Maccabi), în același an născându-se asociația sportivă a militarilor, Vulturii. Astăzi, ACS Inter Dorohoi activează în Liga 4, lider la zi.

BUCUREȘTI

  • L4 din Capitală are în postura de lider pe CS Dinamo București, urmată la 6 puncte de CS Progresul București 2005 și ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului. Practic, parfum alb-roșu, alb-albastru și vișiniu, dar prin entități noi, în tot contextul urmașilor și urmărilor…

CARAȘ-SEVERIN

  • Localitate cu îndelungată tradiție fotbalistică din Caraș, Caransebeșul e lider în L4, prin AS Magica Caransebeș, o formație nouă, secondată de alt nume pitoresc al fotbalului mineresc de dinainte de 1990, Minerul Anina.

CONSTANȚA

  • CS Năvodari e la 1 punct de liderul Gloria Băneasa, iar CS Medgidia la 4 puncte distanță, în Liga 4. Cândva, localitățile furnizau echipe bune pentru eșalonul secund, în vreme ce Năvodariul a avut recent și formație în Liga 1!

GIURGIU

  • Echipa de tradiție a reședinței de județ dar și a județului, Dunărea Giurgiu, continuă prin vreme. Fondată în 1963 și reînființată în 2013, dar și ulterior, SCM Dunărea 2020 Giurgiu e pe locul 3 în Seria Sud din L4, dar cu un meci mai puțin disputat.

Descoperă în episodul de mâine pe frf.ro continuarea materialului, cu echipele din restul județelor!