Continuăm să prezentăm o parte din comunitățile de tradiție care azi activează la nivel de L4 cu șanse la zi de revenire în prim-planul fotbalului nostru.

Prima parte a prezentării noastre poate fi descoperită AICI, cu abordarea în ordine alfabetică a județelor în care regăsim astfel de situații la zi.

MARAMUREȘ

  • CSM Sighetu Marmației, cu un admirabil proiect ambițios, e lider în Seria Nord din L4, pe urmele fostului CIL, fondat în 1936 și cu o tradiție aparte, ultima oară sub această organizare și denumire, în Liga 2, în 1990.

MEHEDINȚI

  • Orașul care a avut echipă în ultimele decenii și în Liga 1, Turnu Severin, e reprezentat de AS Turnu Severin în L4, dar la 8 puncte de liderul Recolta Dănceu. Denumirile istorice al echipei orașului au fost FC Drobeta și CS.

MUREȘ

  • Două echipe încearcă să readucă Târgu Mureșul în prim planul fotbalului nostru și ocupă primele două poziții în L4, Seria 1 Elite. E vorba de ACS Tg. Mureș 1898 și AFC ASA Tg. Mureș. Exemplele legate de vasta tradiție mureșeană în fotbalul nostru sunt de prisos.

OLT

  • Dacă Progresul Caracal, fondată în 1924 sub denumirea Răsăritul, a dispărut în 2004, astăzi ACS Caracal e lider în L4, visând să continue tradiția frumoasă atât din Cupa României, cât și din Liga 2, ultimul sezon fiind 1991/92.

PRAHOVA

  • CSO Tricolorul Breaza e la 4 puncte în urma liderului CS Păulești. Fotbalul din Breaza a fost ani buni în Liga 2, cu o echipă purtând aceeași denumire.

SIBIU

  • Liderul AFC Inter Stars 2020 Sibiu se dorește a fi continuatoarea celebrului Inter Sibiu care a fost o prezență importantă inclusiv pentru Liga 1 din România și a jucat inclusiv în Cupa Balcanică.

SUCEAVA

  • Încă din 1937 activă în campionatele regionale ale Bucovinei, CSM Vatra Dornei se mândrește cu un loc 14 în Liga 2, obținut în sezonul 1991/92. Astăzi, echipa este lider al Seriei III din Liga 5.

TIMIȘ

  • Fondată în 1920 sub un nume devenit tradițional cumva, Vulturii Lugoj, echipa orașului, fostă inclusiv Textila, e astăzi CSM Lugoj, la 1 punct de locul întâi în Liga 4. Orașul a avut sezoane cu echipă în L2, inclusiv prin Auxerre, numele pitoresc al anilor 2000.

TULCEA

  • Delta Tulcea a fost fondată în 1973 și reorganizată în 2005, 2013 și 2021. În 2007, a câștigat Liga 2 dar nu a putut evolua în premieră în primul eșalon. Astăzi, FC Delta Tulcea e pe locul 3 în Seria A din Liga 4.