Din totalul jucătorilor U21 care au evoluat minimum 1.000 de minute în sezonul regular al primului eșalon, cel puțin 12 au avut o creștere uluitoare a cotei de piață în urma primei părți a sezonului!

Născuți începând cu 1 ianuarie 2002, fotbaliștii eligibili pentru regula U21 în sezonul regular 2023/2024 au adus în mod cert plus valoare pentru formațiile care le-au acordat încredere și, potrivit transfermarkt.com, foarte probabil vor produce și un câștig financiar pe termen mediu și lung.

Cel puțin 12 dintre aceste talente autohtone care au prins minimum 1.000 de minute în teren au avut creșteri ale cotelor de piață extrem de spectaculoase, comparativ cu vara trecută!

Trei nume de la aproape zero la ținte de perspectivă

Impactul cel mai mare în urma evoluției în teren îl regăsim la Cristian Mihai (UTA Arad) și Andrei Gheorghiță (Poli Iași), tineri fotbaliști care în vara lui 2023 nici măcar nu figurau cu cotă de piață pe transfermarkt! Iar ambii sunt evaluați în prezent la 350.000 de euro!

O veritabilă explozie l-a avut ca protagonist și pe Marian Danciu (Universitatea Craiova), care de la 25.000 de euro la start de sezon, acum are o cotă de piață de 450.000 de euro.

Parcursuri de excepție, de la Botoșani la Voluntari, via Gruia

O creștere de 900% a cotei de piață a avut, în urma evoluțiilor sale, mijlocașul central Gabriel David (FC Botoșani), urmat îndeaproape, cu 700%, de ofensivul polivalent Doru Andrei (FC Voluntari).

Cu 500% au crescut cotele de piață pe transfermarkt, raportat la iunie 2023, în dreptul extremei dreapta Alexandru Jipa (Hermannstadt) și a stoperului Matei Ilie (CFR Cluj).

De la 200.000 de euro la 1 milion de euro, de cinci ori mai mult, este evaluat în prezent portarul titular din Gruia, Răzvan Sava, un goalkeeper care bate deja la poarta naționalei de seniori prin evoluțiile lui apreciate.

Fundași laterali tineri, la mare căutare

Alți 4 jucători intră în categoria celor care au avut ascensiuni remarcabile evidențiate inclusiv în creșterea cotei de piață, cu minimum 100% în dreptul fiecăruia.

Este vorba de fundașul dreapta Bogdan Oteliță (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), a fundașilor stânga Ștefan Ștefanovici (Poli Iași) și Costin Amzăr (Dinamo), dar și a fotbalistului de atac împrumutat de FCSB la Petrolul Ploiești, Alexandru Musi, care a ajuns la jumătate de milion de euro cotă de piață.