În perioada 19-23 iunie, Constanța a reunit cele mai bune jucătoare ale cluburilor participante la Campionatul Național Under 13.

Fete din toate colțurile țării au venit pentru a lua parte la tabăra de vară organizată de către Federația Română de Fotbal!

La tabără au participat 46 de jucătoare de la 29 de cluburi: All S.R. Best Boys, Universitatea Craiova, ACS Campionii FC Argeș, AFC UTA Arad, CS Mioveni, ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Politehnica Timișoara, ACS Atletic Dr Tr Severin, ACSM Politehnica Iași, Fotbal Club Rapid 1923 SA, ACS Petrolul 52, ACS Atletic Olimpia Gherla, Farul Constanța, AFC Chindia Târgoviște, AFC Progresul 1944 Spartac, AFC Fair Play Joc Cinstit, SC FC Voluntari SA, ACS Daliana Carei, ACS Athletic United Bihor, CSM Pașcani, CS Concordia Chiajna, AFC Hermannstadt, U Craiova 1948, ACS Dream Team, ACS Vasas Femina FC, FCSB (Slobozia), AS FC Universitatea Iași, AFC Botoșani.

În prima zi, participantele au avut parte de un antrenament tehnic pe care au putut să-l pună în practică în zilele ce au urmat. Ulterior, au fost formate echipe, împărțite în patru grupe. Pe parcursul celorlalte zile, au fost programate meciuri între ele, fetele reușind să-și însușească atât cunoștințele dobândite în prima zi, cât și să se cunoască mai bine în teren.

La finalul celor 5 zile pline de antrenamente și meciuri, toate jucătoarele au fost premiate pentru parcursul excelent pe care l-au avut pe parcursul zilelor de tabără. S-au acordat și premii individuale pentru fiecare post, în funcție de cum s-au evidențiat pe parcursul întregii săptămâni:

Portar – Grigore Alexia (ACSM Politehnica Iași)
Fundaș – Pîrșe Octavia (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov)
Mijlocaș – Suciu Carina (ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe)
Atacant – Ungureanu Teodora (Universitatea Craiova)
Cea mai tehnică jucătoare – Velicu Ana (All S.R. Best Boys)

Principalul obiectiv al acestei tabere de vară organizată de Federația Română de Fotbal la categoria de vârstă U13 a fost acela de a aduna în același loc cele mai bune junioare din țară, de a le oferi oportunitatea de a se antrena și juca meciuri competitive, care să contribuie la dezvoltarea lor. Totodată, prezența antrenorilor de la loturile naționale, a oferit o șansă extraordinară fetelor aflate la început de drum în fotbal de a se antrena și juca sub coordonarea antrenorilor federali.