În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF de marți, 20 august, s-a aprobat structura celei mai noi competiții juvenile pentru fotbalul feminin.

Campionatul Național U13 feminin va avea la startul acestei ediții 29 de echipe. Acestea vor fi împărțite în 6 grupe de câte 4 formații și o grupă de 5 echipe. Mai departe, la turneul final se vor califica cele 7 câștigătoare și cel mai bun loc 2, urmând ca în grupa de 5 formații să se anuleze rezultatele cu ultima clasată.

O altă decizie a Comitetului Executiv face referire la competiția dedicată categoriei de vârstă superioare, Campionatul Național U15, care a înregistrat anul acesta o creștere a numărului de participanți de aproape 100%, ajungând la 42 de echipe!

S-a decis astfel ca în cazul CN U15 să se introducă eliminarea temporară pe parcursul jocului, la fel ca în competițiile de juniori masculin la această categorie de vârstă.

Prin deciziile din 20 august, Federația Română de Fotbal dorește continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România șansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competițiilor și să aducă beneficii pe termen lung echipelor naționale.