Foto: Facebook United Galați

Liga I la futsal programează în acest week-end și în prima zi a săptămânii viitoare cel de-al doile turneu al sezonului 2020-2021. După Miercurea Ciuc, unde s-au disputat primele trei etape și Final Four-ul Cupei României, caravana Ligii I va ajunge la Odorheiu Secuiesc.

După primele trei etape, două formații au maximum de puncte. Este vorba despre Imperial WET Miercurea Ciuc și Autobergamo Deva, văzute de specialiști ca făcând parte din grupul principalelor candidate la titlul de campioană în actualul sezon. Trei formații, KSE Târgu Secuiesc, Clujana Cluj și Dunărea Călărași, nu au contabilizat vreun punct după disputarea primelor trei runde.

Iulian Trăsnea: „Sunt mândru de băieții mei”

Lovitura de începere va fi dată la Odorheiu Secuiesc de confruntarea dintre campioana CS United Galați și nou promovata Luceafărul Buzău, revelația turneului de la Miercurea Ciuc, sâmbătă, la ora 16.00.

„Nu avem nimic de pierdut. Așa am spus și înaintea plecării spre Miercurea Ciuc, de unde ne-am întors cu șase puncte. Sincer, nu mă așteptam ca echipa să obțină două victorii în trei meciuri. Sunt mândru de băieții mei pentru rezultatele de la Miercurea Ciuc. Doar noi știm cât de greu a fost în ultimele luni. Nu am avut acces în sală, băieții s-au antrenat prin parcuri, pe unde am putut. De buget ce să mai spunem?! E atât de mic. Să știți însă că în ultima perioadă, mai ales după victoriile de la Miercurea Ciuc, oamenii au început să apară lângă echipă, să se intereseze de noi. Chiar dacă vin cu sume mici în ajutorul nostru, oamenii aceștia merită aplaudați. Așteptăm în continuare un ajutor și mai important de la autoritățile locale, doar reprezentăm Buzăul. În doar câteva zile, Luceafărul Buzău a fost de două ori la PRO X, adică pe un post TV cu acoperire națională! Cine ar fi visat asta? Nimeni, vă spun eu! La Odorheiu Secuiesc întâlnim în cele trei etape două campioane, CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc. Între cele două partide vom da piept cu cei de la KSE Târgu Secuiesc. Obiectivul nostru va rămâne același, salvarea de la retrogradare, deși ne vom bate pentru un loc în play-off”, a spus Iulian Trăsnea, cel care se ocupă de destinele formației Luceafărul Buzău.

Florin Ignat: „Revenirea lui Daniel Araujo reprezintă un câștig uriaș”

Două victorii și o înfrângere, aceasta din urmă în fața rivalilor de la Imperial WET Miercurea Ciuc, acesta este bilanțul campioanei CS United Galați după primul turneu al sezonului 2020-2021. Antrenorul-jucător Florin Ignat nu este îngrijorat de faptul că echipa sa a pierdut în fața unei contracandidate la titlul de campioană.

„Am spus încă din clipa în care am fost anunțați să ne pregătim pentru reluarea campionatului că cel mai important lucru e acela că vom juca. Cu sau fără spectatori, acasă sau în turneu, chiar nu contează. Având în vedere că lotul nostru a suferit modificări importante, era de așteptat să apară și unele probleme. Chiar și așa, fără jucători importanți din sezonuo trecut, am dovedit că nu suntem mai prejos de celelalte echipe.Toată lumea credea că vom fi spulberați de Imperial WET Miercurea Ciuc, dar nu a fost așa. Am fi dorit să ne întoarcem acasă cu nouă puncte, dar ne-am întors cu șase. Campionatul e lung, e o cursă de anduranță. Revenirea în această săptămână la echipă a brazilianului Daniel Araujo reprezintă un câștig uriaș pentru noi. Daniel a fost curtat de toate echipele din Liga I, dar ne-a preferat pe noi, a preferat să revină unde a mai jucat. Ca și la Miercurea Ciuc, și acum la Odorheiu Secuiesc ne propunem să luăm toate punctele puse în joc în cele trei partide. Nu va fi ușor, dar cu acest gând pornim spre Harghita”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Proaspăt câștigătoare a Cupei României, FK Odorheiu Secuiesc, gazda turneului, va juca în compania echipei Dunărea Călărași. Va fi o reeditare a confruntării din semifinalele Final Four-ului de la Miercurea Ciuc, de săptămâna trecută, în care câștig de cauză a avut formația pregătită de Jakab Zoltan. FK odorheiu Secuiesc câștiga atunci cu 10-5.

Pentru Autobergamo Deva, partida cu CFF Clujana Cluj pare un antrenament înaintea derby-ului de a doua zi cu CS United Galați.

Iată programul turneului Ligii I de la Odorheiu Secuiesc:

Etapa 4 – 24 octombrie

ora 16.00 CS United Galați – Luceafărul Buzău (PRO X live)
ora 18.00 FK Odorheiu Secuiesc – Dunărea Călărași (Youtube live)
ora 20.00 Clujana Cluj – Autobergamo Deva

Etapa 5 – 25 octombrie

13.30 Luceafărul Buzău – KSE Târgu Secuiesc
16.00 Autobergamo Deva – CS United Galați (PRO X live)
18.00 Dunărea Călărași – Clujana Cluj (Youtube live)
20.00 Imperial Wet Miercurea Ciuc – FK Odorheiu Secuiesc (Youtube live)

Etapa 6 – 26 octombrie

11.30 CS United Galați – Dunărea Călărași
13.30 FK Odorheiu Secuiesc – Clujana Cluj
16.00 KSE Târgu Secuiesc – Autobergamo Deva (PRO X live)
18.00 Imperial Wet Miercurea Ciuc – Luceafărul Buzău (Youtube live)

Clasamentul Ligii 1 după trei etape:

1. Imperial Wet 9p (+27);
2. Autobergamo 9p (+14);
3. CS United 6p;
4. Luceafărul 6p;
5. Odorheiu Secuiesc 3p;
6. KSE 0p;
7. Clujana 0p;
8. Dunărea 0p.