Echipele, fanii, oficialii și mulți alții își joacă rolul pentru mediu în această vară.

Odată cu fluierul de start la Campionatul European UEFA Under-21 din Georgia și România, vor exista și activități în afara terenului în următoarele două săptămâni, ca parte a strategiei UEFA ESG (de mediu, social, guvernanță), privind sustenabilitatea evenimentului.

Prin „Cleaner Air, Better Game”, o campanie care a început la precedenta ediție a turneului UEFA Under-21, UEFA și federațiile naționale participante își propun să conștientizeze efectele nocive ale poluării aerului asupra sănătății publice, despre care Organizația Mondială a Sănătății estimează că duce la pierderea a peste șapte milioane de vieți anual.

În sprijinul campaniei, vor avea loc activări pe tot parcursul turneului, încurajând echipele, fanii, oficialii, voluntarii și personalul să își joace rolul pentru un viitor mai curat și mai sănătos.

Sortează deșeurile

UEFA a pus la dispoziția tuturor celor opt stadioane și centre de antrenament containere de reciclare pentru echipe, oficiali, fani, voluntari și personal, parte din inițiativa de gestionare a deșeurilor. Gestionarea responsabilă a deșeurilor nu numai că ajută la îmbunătățirea calității aerului, ci joacă și un rol esențial în atenuarea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sortarea deșeurilor poate reduce emisiile asociate de la 45 kg până la 3 kg de CO2.

Păstrează mediul curat

Duminică, 25 iunie, Federația Română de Fotbal organizează alături de Let’s Do It Romania! organizează o acțiune de curățenie în pădurea din zona cartierului Străulești, în București, în cadrul campaniei „Cleaner Air, Better Game”.

Într-un gest de grijă față de mediul înconjurător, zeci de voluntari vor lucra aproximativ două ore și 30 de minute pentru a reda frumusețea naturii.