În cadrul procesului de pregătire a organizării EURO 2020 la București s-a constituit Grupul local EURO COVID-19, care va funcționa pe lângă Structura Locală de Organizare (LOS) și în acord cu Grupul UEFA COVID-19.

Ședința de constituire a avut loc pe 2 februarie la sediul FRF în prezența reprezentanților ministerelor Sănătății, Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, DSU, Primăriei Capitalei, Companiei Naționale Aeroporturi București, FRF și LOS București. Coordonatorul grupului este Răzvan Mitroi, manager din partea FRF, care a și enunțat obiectivul urmărit: identificarea unei soluții viabile de a permite accesul în tribunele Arenei Naționale în totală siguranță pentru publicul iubitor de fotbal.

Grupul EURO COVID-19 a răspuns unui set complex de chestionare de analiză a riscului, concepute de UEFA împreună cu OMS. După completarea celor peste 100 de rubrici a rezultat că riscul răspândirii pandemiei prin deschiderea tribunelor Arenei Naționale este VERY LOW (foarte scăzut). Evident, acest fapt este valabil în condițiile implementării unui plan amplu de măsuri anti-COVID, pe care LOS București și-l va asuma împreună cu Primăria Capitalei și UEFA.

Pentru următoarea întâlnire de lucru se vor identifica actele normative, procedurile, planurile, metodologiile care trebuie adaptate sau inițiate astfel încât să poată fi permis accesul în tribunele Arenei Naționale. În paralel se va lucra la Conceptul Medical de diminuare a răspândirii pandemiei de COVID-19, care să convingă autoritățile de riscul scăzut de îmbolnăvire la stadion. După cum a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu, Bucureștiul își propune să acceseze scenariile de ocupare a tribunelor în proporție de 30-50% la meciurile EURO 2020.