FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La mijlocul acestei săptămâni vor avea loc partidele din cadrul primei etape din faza grupelor din cadrul UEFA Conference League, la una dintre acestea urmând a oficia o brigadă de arbitri din România.

Astfel jocul dintre HJK Helsinki (Finlanda) și PAOK Salonic (Grecia) va fi condus la centru de Marian Barbu, care va fi ajutat la cele două linii de arbitrii asistenți Mihai Marica și Imre Laszlo Bucsi, cel de-al patrulea oficial fiind Sebastian Colțescu. În camera VAR se vor afla Cătălin Sorin Popa și Andrei Florin Chivulete, întreaga brigadă de arbitri fiind supervizată de către Luc Wouters (Belgia). Pentru acest meci, delegat de joc din partea forului continental va fi Andy Ambler (Anglia).

Partida dintre HJK Helsinki și PAOK Salonic, contând pentru Grupa G a competiției, va avea loc joi, 21 septembrie, de la ora 19:45, la Helsinki, pe Bolt Arena.

Țara noastră va avea un reprezentant și pe lista observatorilor de arbitri, de această dată în Liga Campionilor. Alexandru Deaconu va superviza brigada din Germania, cu Felix Zwayer la centru, care va conduce partida Arsenal – PSV, miercuri, 20 septembrie, la Londra.

În Europa League, Augustus Constantin va superviza brigada condusă de Jerome Bisard (Franța) la meciul dintre Sparta Praga (Cehia) și Aris Limassol (Cipru), din grupa C.

De asemenea, vom avea și doi delegați de joc, Paul Zaharia la meciul din grupa D a Champions League, dintre Benfica Lisabona (Portugalia) și RB Lepizig (Germania), iar Octavian Goga la partida din Grupa B a Conference League dintre Maccabi Tel Aviv (Israel) și Breioablik (Islanda).

Articol de Daniel Lazăr