În acest weekend, etapa a cincea a SuperLigii Feminine ne aduce cu un pas mai aproape de finalul turului. Deși competiția este încă la început, lupta pentru puncte este mai importantă ca niciodată!

Meciurile transmise în acest weekend:

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 13:00 – FK Csikzereda – ACS Tg. Mureș se vede live pe FRF.tv
Duminică, 8 octombrie, de la ora 13:00 – Politehnica Timișoara – Farul Constanța se vede live pe PRO ARENA

Sâmbătă, 7 octombrie
Ora 11:00 FC Universitatea Cluj – CSM Alexandria

Universitatea Cluj revine pe teren propriu după ce miercuri a disputat meciul restant al etapei 1 din SuperLiga Feminină, contra celor de la ACS Banat Girls! Partida programată de la ora 11:00 se va juca pe stadionul Clujana din Cluj-Napoca. De altfel, acesta este și primul joc din acest sezon acasă, la Cluj!

Etapa trecută, CSM Alexandria a jucat contra celor de la ACS Banat Girls. Meciul a putut fi văzut pe FRF.tv! Rezumatul este disponibil aici!

Ioana Bălăceanu: „Meciul de acasă cu Alexandria este la fel de important ca toate celelalte partide disputate până acum. Știm că nu o să avem un meci ușor, însă clar ne dorim sa rămânem cu cele 3 puncte la finalul partidei și să mergem cu moral bun în deplasarea de la Praga. Ne bucurăm că jucăm acasă, la Cluj, și vă asteptam în numar cât mai mare la stadion, să ne susțineți.”

Carolina Țabur, jucătoare a formației clujene, a declarat: „Echipa noastră este implicată în acest moment atât în UWCL, cât și în competiția internă cu meciuri din trei în trei zile. Chiar dacă este dificil, trebuie să ne concentrăm la maxim și să ne atingem obiectivele. Pentru mine meciul de sâmbăta reprezintă un test în fața propriilor suporteri în vederea pregătirii partidei din UWCL. Am încredere în toate colegele mele și știu că o să reușim să câștigăm.”

Alin Cioban a declarat: „Orice partidă din campionat trebuie tratată cu responsabilitate. Nu vreau să sune ca un clișeu, dar acesta este mesajul transmis de mine și de staff-ul tehnic către jucatoarele noastre. Pentru sâmbătă nu există altă variantă decât victoria.”

Valentina Petre, jucătoare a CSM Alexandria, a declarat: „Ne așteaptă un meci greu! Jucăm împotriva campioanei Universitatea Cluj și ne așteptăm să își păstreze acest blazon.

Am jucat la Cluj acum 2 sezoane, știu ce mentalitate are clubul de acolo, deși sunt angrenate în toate cele 3 competiții, campionat, cupa și Champions League, suntem conștiente de faptul că își doresc succese pe toate fronturile și își vor dori cele 3 puncte puse în joc.

Noi vom încerca să punem în practică ceea ce am pregătit toată săptămâna și ne jucăm șansa. Pentru noi, fiecare meci din SuperLiga Feminină este ca o finală, deoarece suntem o echipă tânără, poate cea mai tânără din campionat, și ne dorim să creștem de la meci la meci.”

Sâmbătă, 7 octombrie
Ora 13:00 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Tg. Mureș 1898 – în direct pe FRF.tv

FK Csikszereda joacă în acest weekend acasă, după ce etapa trecută jucătoarele de la Miercurea Ciuc au jucat în deplasare la Farul Constanța. ACS Tg. Mureș 1898 – MSE 1898 revine pe teren după ce miercurea aceasta a disputat meciul restant al etapei 2 contra Politehnicii Timișoara.

Antrenorul principal al FK Csikszereda, Peter Kollar, a declarat: „Pentru noi urmează o serie de meciuri foarte importante și prima dintre ele este cea cu ACS Târgu Mureș. Vom trata cu aceeași seriozitate meciul de sâmbătă, nu contează că ele au pierdut până acum în campionat. Din păcate, în ultima etapă am pierdut la Farul, dar acum avem posibilitatea să câștigăm cele 3 puncte, pentru că avem încredere în forța de joc a echipei noastre.”

„Plecăm cu șansa a doua la Miercurea Ciuc, suntem conștienți că adversarul nostru de sâmbătă are o echipă valoroasă și se află în lupta pentru un loc pe podium.

Dacă ne raportăm la duelurile anterioare, constatăm ca fetele noastre se autodepășesc când avem meci direct cu FK Csikszereda și cred ca acesta ar fii un atuu pentru echipa noastră.

Ca lot suntem aproape complet, cu excepția Roxanei Moldovan, care acum începe recuperarea după o fractura la tibie. Avem cred cel mai tânăr lot din SuperLiga Feminină și încă se vede diferența de experiență la junioarele noastre.” a declarat Andras Szekely, președintele ACS Tg. Mureș 1898 – MSE 1898.

„Mergem la Ciuc, să facem un joc bun și, de ce nu, să facem o surpriză, să venim acasă cu puncte. Am avut miercuri o partidă destul de bună contra celor de la Timișoara, sperăm că cu asemenea dăruire putem face un joc bun, mai ales ca la derby-urile acestea regionale ne motivăm mult mai mult.” a declarat Szidonia Adorjan, jucătoare a echipei.

Duminică, 8 octombrie
Ora 11:00 ACS Banat Girls – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

ACS Banat Girls a reușit să obțină numărul maxim de puncte în etapa precedentă contra celor de la CSM Alexandria. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a întâlnit pe cele de la Politehnica Timișoara în etapa precedentă a SuperLigii Feminine.

Alexandra Hornea, jucătoare a celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Duminică ne așteaptă un meci dificil, un meci cu o echipă nou promovată, dar cu experiență în Superligă. O să vină mult mai motivate după eșecul de acasă. Dar și noi ne dorim să facem un meci bun, un meci în care o să luptăm până în ultimele minute pentru a obține un rezultat favorabil.”

Laura Desmerean, căpitanul echipei, a declarat: „Duminică jucăm împotriva celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și suntem conștiente ca nu va fi un meci deloc ușor! Este o echipă nou promovată, dar cu jucătoare care au experiența în prima ligă! Echipa adversă va veni să obțină puncte, dar acest lucru ne va motiva și mai mult să facem un joc bun pentru a obține victoria și pentru a menține șansele în îndeplinirea obiectivului!

Vom intra duminică foarte motivate și cu încredere, iar la finalul meciului ne dorim ca punctele puse-n joc să rămână în Banat!”

Pentru această etapă, din partea echipei CS Gloria Bistrița-Năsăud au vorbit Călin Svobodă și Mirabela Ristache. Iată mai jos declarații acestora:

Călin Svobodă: „Ne așteaptă o deplasare lungă, grea și complicată. Am lucrat mult săptămâna aceasta, atât fizic, tactic cât și psihic pentru a trece peste insuccesul din etapa trecută. Vrem să arătăm duminică un alt joc și o altă atitudine.”

Mirabela Ristache: „Nu va fi un meci ușor dar vom merge motivate și vom da totul pentru a ne întoarce la Bistrița cu toate cele trei puncte puse în joc”.

Duminică, 8 octombrie
Ora 13:00 Politehnica Timișoara – Farul Constanța – în direct pe Pro Arena

Ambele echipe revin pe teren după o victorie în etapa precedentă. Politehnica Timișoara a obținut numărul maxim de puncte după ce a jucat în deplasare contra celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Farul Constanța și-a notat weekendul trecut prima victorie pe teren propriu din SuperLiga Feminină contra celor de la FK Csikszereda.

Nikoleta Kurja, jucătoare a Politehnicii Timișoara: „Suntem conștiente că întâlnim o echipă bună, o echipă nou promovată cu foarte multe jucătoare experimentate, însă noi venim cu un moral ridicat de la meciul cu Bistrița, ne dorim să facem o prestație bună și să jucăm un fotbal frumos, să rămânem în postura de singura echipă neînvinsă în campionat.

Suntem într-un moment bun, sunt sigură că fetele vor da tot ce au mai bun pentru victorie și locul 1 în clasament! Vom avea și suporterii alături de noi și sperăm că la final să ne bucurăm împreună de victorie! Înainte Politehnica!”

Sara Câmpean, componentă a echipei Politehnica Timișoara: „Ne așteaptă un meci dificil cu o echipă care are jucătoare cu experiență, dar nu este un obstacol pentru noi, vom lupta pentru cele 3 puncte. Am început foarte bine campionatul și ne dorim să o ținem tot așa, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri pe care sperăm să îi avem în număr cât mai mare alături de noi.”

Din partea celor de la Farul Constanța, Raluca Sîrghe-Simeș a declarat: „Ne așteaptă un meci tare greu și important, sper să pot să montez fetele ca la meciul cu Miercurea Ciuc, să facem un meci bun de echipă și să luăm cele 3 puncte.”

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!