Campioana României din 2017 a demarat preparativele pentru viitorul sezon. După un an în care a mizat doar pe jucători tineri, cei mai mulți din pepiniera proprie, Autobergamo Deva e pusă pe fapte mari.

Oficialii grupării ardelene au anunțat că noul antrenor al echipei va fi brazilianul Emerson Dentinho, 36 de ani, un nume cunoscut în futsalul european. „A fost campion cu Benfica Lisabona în Portugalia, cu AFC Kairat Almatî în Kazakhstan, și cu Futsal Klub Era-Pack Chrudim în Cehia. E un nume greu, un nume respectat”, a ținut să precizeze Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva.

Dorin Popa a mărturisit că dorește ca echipa sa să lupte pentru titlul de campioană în sezonul 2020/2021: „Obiectivul este de a ne bate pentru titlu. Din păcate, situația creată de pandemia de coronavirus nu ne permite să ne facem planuri foarte clare. Nu știm foarte exact ce se va întâmpla, cum vor evolua lucrurile. Cert este că, indiferent când va debuta viitorul sezon, trebuie să fim pregătiți. Ne-am dori ca la iarnă să știm exact ce avem de făcut. De aceea ne vom întări proporțional cu evoluția situației generale”.

 

Antrenor-jucător plus fiul lui Cacau!

Emerson Dentinho nu va fi doar antrenor la Autobergamo Deva. Brazilianul va fi și jucător! Deva a mai anunțat un transfer, cel al lui Ricardinho Sobral jr., nimeni altul decât fiul celebrului brazilian Ricardo Cámara Sobral „Cacau”!

„Din lotul care a încheiat sezonul trecut am păstrat patru tineri jucători: Mihnea Toader, Bogdan Pieptea, Sergiu Gavrilă și Andrei Grosu. Toți sunt U23, așa că suntem asigurați la acest capitol. Suntem în discuții cu doi brazilieni foarte buni, cu experiență, care au trecut inclusiv pe la Kairat Almatî. Așteptăm de asemenea să se încheie duelul Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați pentru a vedea ce jucători putem aduce de la cele două. Căutăm portar. Avem în vizor doi portari români și unul din străinătate. Asta nu înseamnă că vom renunța la veteranul Vlad Iancu, el va continua cu Autobergamo Deva”, a declarat Dorin Popa.

Acesta spune că autoritățile locale vor fi în continuare alături de Autobergamo: „În calitate de președinte al AFC Autobergamo Deva țin să mulțumesc Primăriei Deva, domnului primar Florin Nicolae Oancea, domnilor viceprimari și consilieri locali pentru încrederea acordată clubului nostru prin votul pozitiv dat pentru bugetul sezonului viitor. Această încredere ne obligă să reprezentăm cu cinste Deva și să purtam cu onoare tricoul vișiniu”.

ARTICOL DE ADI DOBRE