Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, cu sprijinul Comisiei Centrale a Arbitrilor, a organizat în premieră, sâmbătă, 17 februarie, la Târgoviște, un seminar de iarnă ce a avut ca rol uniformizarea viziunii cu privire la deciziile arbitrilor.

Evenimentul numit Winter Summit i-a avut printre vorbitori pe arbitrii Sebastian Colțescu și Iuliana Demetrescu, dar și pe Adrian Comănescu, membru în Comisia Centrală a Arbitrilor.

„A fost o onoare și o plăcere să iau parte la astfel de cursuri de top, nu doar la nivel județean, ci și național. Vreau să dau înapoi din experiența mea, din tot ce am acumulat în acești an ca arbitru, ca om, și tinerilor generații. Sunt ferm convins că arbitrii dâmbovițeni au plecat cu câteva cunoștințe bine puse la punct”, a spus Sebastian Colțescu, arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse în prima ligă, 382.

Iuliana Demetrescu, arbitru din categoria Elite, cu prezențe la Campionate Mondiale și Europene în fotbalul feminin, a declarat: „Sper ca prin mesajul nostru să aducem mai multă înțelegere asupra deciziilor luate pe terenul de joc și să atragem cât mai mulți tineri spre arbitraj. Cred că astfel de acțiuni ar trebui organizate regulat. Eu le doresc tinerilor, băieți și fete, să încerce în arbitraj și să-și trăiască visul, pentru a deveni cât mai buni”.

Membru CCA, cu o carieră de 20 de ani în arbitraj, Adrian Comănescu a apreciat inițiativa: „Am acceptat cu mare bucurie invitația la acest eveniment, organizat la un nivel foarte înalt. Feedback-ul venit de la participanți a fost unul pozitiv. De fiecare dată o să aveți în Comisia Centrală a Arbitrilor un partener pentru astfel de proiecte”.

Ciprian Prisăcaru, președintele AJF Dâmbovița, a evidențiat importanța unei strategii în dezvoltarea activității fotbalistice și, implicit, a arbitrajului: „Am preluat modelul UEFA și al FRF și am maximizat această zonă de educație, de formare, de perfecționare, lucruri care au fost încă de la început o prioritate. În 3 ani, am organizat la nivelul județului Dâmbovița 8 cursuri de formare de noi arbitri. Obiectivul este de a crește calitatea arbitrajelor”.