Având în vedere situația din Kosovo, Federația Română de Fotbal a creat un grup de lucru la nivelul instituției și a demarat un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe pe acest subiect.

Federația Română de Fotbal pune pe primul loc siguranța tuturor celor implicați. Din acest motiv, pe lângă dialogul pe care l-a avut și îl are în continuare cu MAE, s-a adresat și UEFA pentru a cere clarificări în ceea ce privește meciul pe care Echipa Națională îl va disputa în Kosovo, în preliminariile EURO 2024, pe 16 iunie 2023. Până la acest moment, nu s-a luat în calcul modificarea locului de desfășurare a partidei.

În ceea ce privește românii care vor face deplasarea pentru a asista la meciul de la Priștina, suporteri sau jurnaliști români, Ministerul Afacerilor Externe, prin Biroul de Legătură de la Priștina, a transmis o serie de recomandări:

  • Situația de securitate din Nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare.
  • Pentru cetățenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spațiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare). Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak și Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autoritățile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situația de securitate se va degrada semnificativ.
  • Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afișeze mesaje politice care pot conduce la reacții din partea spectatorilor gazdă.