Antrenori și antrenoare de la patru cluburi de fotbal feminin au participat la un training pentru prevenirea violenței domestice și de gen, organizat de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Centrul FILIA, în cadrul proiectului european GOALSCORE.

Trainingul a avut două componente: prima, prezentată de Miruna Pantel, reprezentantă a Centrului FILIA, a avut ca scop crearea unui context în ce privește violența de gen, pentru a familiariza antrenorii cu noțiunile și felul în care se poate manifesta aceasta, indiferent că e vorba de violență economică, fizică, psihologică, sexuală sau în cuplu.

De asemenea, antrenorii și antrenoarele au aflat și despre cauzele și consecințele violenței asupra femeilor și felul în care aceasta poate afecta performanța sportivelor, în cazul în care acestea sunt victime ale violenței.

Cea de-a doua parte a cursului a constat în prezentarea a șapte activități practice, pe terenul de fotbal, pe care antrenorii le pot folosi pentru a crea un mediu de încredere în cadrul echipelor, dar și pentru a le introduce jucătoarelor noțiunile despre violența împotriva femeilor și a le încuraja să ceară ajutor dacă ajung să treacă prin astfel de situații.

Antrenoarele și antrenorii participanți la training au provenit de la cluburile de fotbal feminin FCSB, Rapid, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Proiectul GOALSCORE, în cadrul căruia Federația Română de Fotbal este partener, este coordonat de Federația de Fotbal din Malta și realizat alături de Federația de Fotbal din Portugalia, Centrul FILIA, Malta Women Lobby, APAV, EURACTIV și UNIMORE. Scopul principal al proiectului este utilizeze fotbalul ca mijloc de combatere a violenței împotriva femeilor tinere.