Sâmbătă, 16 decembrie, zece persoane cu dizabilități fizice au participat la două sesiuni de antrenament organizate de Federația Română de Fotbal la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, în cadrul programului european „Nobody Offside”.

Participanții s-au înscris în urma anunțului legat de implicarea FRF în proiect, publicat în luna septembrie. Pentru a putea participa în următorii ani cu mai multe echipe la turnee internaționale, Federația Română de Fotbal și-a propus să creeze un lot extins din care să fie selecționați viitorii jucători.

Cele două sesiuni de antrenament care s-au desfășurat sâmbătă la Mogoșoaia au pus accent pe pregătirea fizică și precauții (prima parte a zilei), respectiv jocul cu mingea (a doua parte a zilei).

La finalul zilei, jucătorii au avut ocazia să discute în cadrul unei videoconferințe cu Claudiu Cimpoeșu, arbitru care activează în Anglia în cadrul competițiilor de fotbal pentru persoane cu handicap fizic.

Programul de incluziune socială „Nobody Offside”, elaborat de European Football For Development Network, are ca parteneri, pe lângă Federația Română de Fotbal, Club Brugge Foundation, Federația de Fotbal din Țările de Jos (KNVB), Real Betis Balompié și European Amputee Football Federation.