În perioada 5-6 iunie, la Paris, lideri din lumea fotbalului, a politicii și a societății civile, au discutat despre beneficiile sociale ale fotbalului asupra femeilor și fetelor și despre abordările viitoare în dezvoltarea acestui sport la nivel mondial.

Din partea României a fost prezent Alin Cioban, membru în Comitetul Executiv FRF ca reprezentant al cluburilor de fotbal feminin. Cioban este și președintele clubului U Olimpia Cluj, campioana țării noastre în ultimii nouă ani.

La evenimentul de la Paris au fost invitate personalități ale lumii sportive, Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, foștii jucători Mikael Silvestre, Clarence Seedorf, dar și jucătoare de legendă precum Alex Scott și Veronica Buquete.

FIFA consideră esențială organizarea unei întâlniri atât de importante în avanpremiera Campionatului Mondial de fotbal feminin, considerat a fi cel mai important eveniment sportiv dedicat femeilor, pentru a demonstra aportul fotbalului în dezvoltarea și educarea femeilor.

Campionatul Mondial de fotbal feminin se va disputa în perioada 7 iunie – 7 iulie 2019, iar orașele care vor găzdui partide sunt Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Paris, Reims, Rennes și Valenciennes.

La acest turneu final, România va avea două reprezentante, Mihaela Țepușă și Petruța Iugulescu, care au fost încluse de FIFA pe lista arbitrilor asistenți care vor oficia la meciuri de la Mondial.