Foto: George Ilinca / Sport Pictures

După un debut de campionat în forţă cu nouă meciuri consecutive fără eşec, echipa antrenată de Gabriel Manu a început să piardă turaţie şi a suferit a doua înfrângere consecutivă, ieşind de pe podium.

Bucureştenii ar fi putut trece pentru cel puţin o oră pe primul loc dacă ar fi învins sâmbătă pe Viitorul Pandurii, ba chiar ar fi putut încheia etapa în fotoliul de lider, dacă victoria lor ar fi fost corelată cu un eşec al celor de la U Craiova 1948 SA la Timişoara, în derby-ul cu ASU Poli.

Însă speranţele bucureştenilor au fost năruite de Viitorul Pandurii, care a abordat meciul de sâmbătă fără antrenorul principal Flavius Stoican, suspendat după evenimentele de la finalul restanţei cu SCM Gloria Buzău

După jumătate de oră de joc tabela a arătat 2-0 pentru oaspeţi, care au marcat de două ori în doar cinci minute, prin Daniel Paraschiv (26) şi Bădăuţă (30). Cu zece minute înainte de finalul primei reprize, gazdele au sperat că vor relansa jocul după reuşita din penalty a căpitanului Ovidiu Herea, însă tabela a rămas blocată la scorul de 1-2 şi Metaloglobus s-a trezit aruncată în afara podiumului.

Asta deoarece Dunărea Călăraşi a profitat de pasul greşit al bucureştenilor şi, cu victoria de la Târgu Jiu, pe terenul celor de la Pandurii Lignitul, au ajuns la 20 de puncte, cu unul mai mult decât Metaloglobus. Cum derby-ul etapei, dintre ASU Poli şi U Craiova 1948 SA s-a terminat cu un scor alb, timişorenii au adunat tot 20 de puncte, ca şi Dunărea, dar diferenţa de golaveraj favorabilă călărăşenilor a trimis-o pe Dunărea pe locul 2.

Turris-Oltul a rămas fără antrenor după remiza cu Csikszereda

Nu doar la Timişoara tabela a rămas neschimbată după 90 de minute, ci şi la Turnu Măgurele, acolo unde Turris-Oltul a primit vizita celor de la Csikszereda. Din păcate, rezultatul a dus la despărţirea echipei teleormănene de antrenorul principal Erik Lincar, printr-un comunicat oficial postat sâmbătă seara pe pagina de Facebook a clubului.

În celelalte două meciuri disputate sâmbătă, scorul a fost 1-0, dar oaspeţii şi gazdele şi-au împărţit punctele. Antrenorul principal al Mioveniului, Alexandru Pelici, şi-a învins fosta echipă, CSM Reşiţa, la care a debutat pe bancă noul tehnician, Alin Minteuan, prin reuşita din penalty a lui Bogdan Rusu, ajuns la a treia lovitură de pedeapsă transformată de la transferul său la gruparea argeşeană.

Ripensia a dat lovitura la Chiajna, acolo unde golul lui Lalic a fost de ajuns pentru a-i strica lui Costel Orac revenirea pe banca Concordiei, în locul lui Florin Bratu, care şi-a dat demisia săptămâna aceasta.

Iată rezultatele şi programul meciurilor, cu roşu fiind trecute cele televizate :

06.11.2020, ora 19:00
FC Petrolul Ploieşti – Fotbal Club Rapid 2-0 (1-0)
Vasile Buhăescu (7), Manuel Botic (90+2)

07.11.2020, ora 11:00
FC Metaloglobus Bucureşti – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-2 (1-2) (foto)

Ovidiu Herea (35 – pen.) / Daniel Paraschiv (26), Cătălin Bădăuţă (30)

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 1-2 (0-1)
Gabriel Dodoi (76) / Marius Fotescu (35), Mădălin Calu (67)

AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0

CS Concordia Chiajna – AFC Ripensia Timișoara 0-1 (0-0)
Nenad Lalić (49)

CS Mioveni – Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa 1-0 (1-0)
Bogdan Rusu (21 – pen.)

07.11.2020, ora 12:00
ACS ASU Politehnica Timişoara – U Craiova 1948 SA 0-0

18.11.2020, ora 14:00
AFC Unirea Slobozia – CSM Slatina

MECIURI NEPROGRAMATE DIN MOTIVE DE COVID-19
SCM Gloria Buzău – ACS Fotbal Comuna Recea
AS FC Universitatea Cluj – AFC Farul Constanţa

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ