Întâlnirile selecționerilor cu jucătorii de la lot și cele între antrenorii federali și membrii Comisiei Tehnice și tehnicienii formațiilor care dau jucători la națională s-au mutat în această perioadă în online, desfășurându-se prin intermediul videoconferințelor.

Din cauza situației cauzate de pandemia COVID-19, juniorii și junioarele de la echipele naționale pot interacționa cu membrii staff-ului doar prin intermediul unui device, fie că este vorba de laptop, tabletă sau telefon. Însă ei sunt în permanență în contact cu antrenorii, preparatorul fizic și staff-ul medical, având programate întâlniri virtuale în fiecare săptămână.

Pe lângă sesiunile din cadrul programului Football Management Skills, în care specialiști FRF realizează prezentări pe diferite teme, de la relația cu media și activitatea în social media, până la mental coaching, nutriție sau integritate, tricolorii primesc programe de pregătire și chiar analizează viitori adversari din campanii de calificare.

Încă din aprilie, la inițiativa directorului tehnic FRF, Mihai Stoichiță, selecționerii celor mai tinere naționale și membrii staff-urilor se conectează periodic prin videoconferință și cu antrenorii cluburilor care dau jucători la lot.

„Ne aflăm aici pentru a ajuta toate cluburile, intrăm în contact cu antrenori, cu șefi ai centrelor de copii și juniori din țară, și încercăm să le împărtășim din experiența noastră, mai ales în această perioadă dificilă. Sunt discuții ample, dezbatem situația fotbalului nostru și încercăm să venim în ajutorul celor care au nevoie în teritoriu. Prin intermediul videoconferințelor îi punem în contact cu specialiștii noștri pe teme medicale, pregătire fizică și mentală, pentru ca împreună că îi susținem pe jucători să poată trece mai ușor peste obstacolele cauzate de încetarea activității fotbalistice”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

În cadrul unei videoconferințe cu jucătorii naționalei U15 și antrenori de la cluburi, Mirel Rădoi le-a împărtășit celor mai tineri tricolori din experiențele sale și le-a oferit acestora câteva sfaturi utile atât pentru această perioadă dificilă, cât și pentru cariera lor în fotbal.

„Este o perioadă pentru care nimeni nu se poate pregăti dinainte. Suntem în contact cu jucătorii, cu cluburile pentru a împărtăși din expertiza noastră și a depăși cu bine această situație. Este important ca jucătorilor să le fie alimentată disciplina pentru a putea reveni mai ușor în programul normal, iar antrenorii să aibă toate informațiile pentru a-i ajuta în acest parcurs”, a punctat Lucian Sănmărtean, manager sportiv al loturilor de juniori.

„Este bine ca în această perioadă să discutăm cu alți oameni de fotbal, să acumulăm informații și să dezbatem cele mai bune soluții. Am discutat diferite teme cu antrenori de la loturi, cu directorul tehnic al FRF și membrii Comisiei Tehnice, împreună ne putem ajuta unul pe altul. M-am bucurat să îl văd și pe Mirel Rădoi discutând cu cei mai tineri fotbaliști, acest lucru îi va motiva în această situație”, a spus Ionuț Stancu, antrenor în cadrul centrului de copii și juniori al Universității Craiova.

CITEȘTE ȘI:

Mental coaching în online pentru tricolorii de la loturile naționale de juniori și junioare

Fotbalul continuă și în pandemie: cum se pregătește acasă fiecare tricolor U15!