UPDATE – 9 octombrie

În urma testării COVID-19 efectuate ieri în cantonamentul tricolorilor U19, din Snagov, ceilalți jucători și staff-ul echipei au primit rezultate negative. Cei doi jucători care au fost depistați pozitiv au fost reconfirmați.

UPDATE – 8 octombrie

Având în vedere că doi dintre jucători au fost depistați pozitiv, și acțiunea lotului U19 a fost anulată.

Cei doi au prezentat simptome începând de marți seara, iar miercuri li s-au recoltat probe. Rezultatele au sosit azi și, din păcate, sunt pozitive. Ceilalți 2 jucători care au fost izolați fiind contacți ai celor doi sunt negativi.

Rezultatele celorlalți jucători și membrii ai delegației nu au sosit, aceștia efectuând testarea în această dimineață.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a jucătorilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19.

ȘTIREA INIȚIALĂ – 7 octombrie

Federația Română de Fotbal anunță că acțiunea lotului Under 17, generația 2004, nu va mai avea loc după ce au fost depistate două cazuri pozitive Covid-19 în urma testărilor efectuate.

Reprezentativa pregătită de Daniel Mogoșanu trebuia să dispute o dublă amicală împotriva naționalei similare a Bulgariei, în perioada 8-11 octombrie! Tricolorii s-au reunit pe 5 octombrie, iar miercuri, 7 octombrie ar fi trebuit să plece la Sliven, în Bulgaria. Întreaga acțiune a fost anulată după ce rezultate la cea de a treia testare a doi dintre jucătorii convocați au fost pozitive.

De asemenea, la selecționata U19 a României, care se află reunită la Snagov, doi jucători au prezentat simptome Covid-19. Atât ei cât și contacții lor direcți au fost izolați în camere separate. În total, 6 jucători și doi membri ai staff-ului sunt izolați de restul delegației până la sosirea rezultatelor testelor Covid-19. Toată delegația va efectua teste mâine dimineață, a treia testare pentru această acțiune. La primele două testări toate rezultatele au fost negative.

Toate testele efectuate au fost realizate conform protocolului medical al loturilor naționale.