A fost inaugurat programul de voluntariat UEFA EURO 2020

Voluntarii UEFA EURO 2020, în total peste 850 de persoane implicate în 25 de domenii de activitate, au participat la evenimentul online prin care a fost inaugurat programul.

„Vă mulțumesc că sunteți alături de noi! Avem ocazia să implementăm în România cel mai mare program de voluntariat” a fost mesajul cu care Diana Pirciu, Volunteer Manager UEFA EURO 2020 la București, i-a întâmpinat pe participanți.

Moderatorul întâlnirii virtuale a fost Shurubel, printre invitați numărându-se președintele FRF, Răzvan Burleanu, secretarul general FRF, Radu Vișan, managerul proiectului EURO la București, Florin Șari, dar și doi foști jucători importanți de pe continent, în prezent ambasadori UEFA EURO 2020.

Fostul internațional italian, Alessandro Del Piero, a trimis un mesaj video: „Dragi voluntari, apreciem întreg sprijinul vostru și pasiunea de care dați dovadă. EURO 2020 nu ar fi posibil fără voi. Ne vedem la turneul final!”.

A urmat un dialog în direct cu portughezul Nuno Gomes, și el ambasador EURO.

„Voluntariatul reprezintă conexiunea dintre oameni, solidaritate și bucurie în același timp. De aceea, să vă bucurați de momentele pe care le veți trăi la EURO, de întreaga experiență. Voluntarii au un rol important, vor interacționa cu fanii în orașe, în apropierea stadioanelor. Cu toții ne bazăm pe voi!”, a spus Nuno Gomes, care și-a amintit și de duelul cu România din faza grupelor la EURO 2000.

„Viziunea noastră a fost ca EURO 2020 să inspire mai mult ca orice eveniment din ultimii 30 de ani și să convingă cât mai mulți români să se alăture fenomenului fotbalistic. Înainte de pandemie, am reușit să triplăm numărul de jucători de fotbal din țară, în acest program de voluntariat s-au înscris peste 2.800 de persoane, din care au fost selectați cei peste 800. Ne așteaptă cel mai amplu proiect găzduit din România cu implicarea unui număr atât de mare de voluntari. Așteptările sunt înalte și îmi doresc că acest eveniment să schimbe pentru totdeauna percepția asupra voluntariatului în țara noastră. Să ne bucurăm de EURO!”, a transmis președintele FRF, Răzvan Burleanu, echipei de voluntari de la Campionatul European.

„Orice idee, orice proiect, oricât de bine ar arăta pe hârtie, nu ar exista fără oamenii din spate care lucrează la producția acestuia. Sunt sigur că vom organiza un eveniment de succes în România. Iar programul de voluntariat al FRF va continua și după EURO, avem de organizat EURO U21, EURO U19, dar și alte evenimente importante. Vrem ca Bucureștiul și România să fie pe harta marilor evenimente sportive europene”, a punctat Radu Vișan, secretarul general FRF.

„Voluntarii sunt coloana vertebrală a activităților noastre. Când ai alături de tine atâția oameni care îți dau din timpul lor, din puterea lor de muncă, e important să îi apreciezi. Le mulțumim pentru întreg sprijinul lor. Să facem un EURO memorabil împreună!”, a spus Florin Șari, managerul de proiect UEFA EURO 2020 la București.

Evenimentul a inclus și un tur virtual al Arenei Naționale, un scurt training pentru voluntari pe diferite domenii, dar și mai multe quiz-uri cu premii speciale.

Începând de duminică, 9 mai, primii voluntari sunt așteptați să înceapa activitatea la noul centru dedicat lor amenajat în complexul Arenei Naționale, în apropierea stadionului. Mai sunt doar 34 de zile până la startul turneului!