La finalul acestei săptămâni s-a încheiat faza sferturilor de finală ale Ligii Elitelor U15, care s-a disputat în patru zone ale țării. 

Cele 16 echipe au fost împărțite în 4 grupe a câte 4 echipe, meciurile disputându-se în sistem turneu, fiecare cu fiecare, primele două clasate calificându-se în penultima fază a competiției.

Echipele calificate în faza semifinalelor: 

Zona 1: FC Viitorul, Viitorul Arad
Zona 2: U Craiova 1948 CS, ACS Daco-Getica București
Zona 3: FC FCSB, ACS Centrul de Performanță Rapid București
Zona 4: FC Universitatea Cluj, CFR 1907 Cluj

Etapa semifinală se va disputa în perioada 12 iunie-16 iunie, astfel:

  • Se desfășoară în două grupe a câte 4 echipe cu participarea echipelor clasate pe locul 1 și 2, în cele patru serii din etapa sferturilor, cu desfășurare a jocurilor în sistem turneu (fiecare cu fiecare o singură dată pentru fiecare grupă în parte).
  • Jocurile se desfășoară în zilele de 12,14 și 16 iunie 2019.
  • Ședința tehnică pentru stabilirea localităților de desfășurare a turneelor semifinale, a componenței grupelor și a ordinii jocurilor, va avea loc pe data 3 iunie 2019, la Casa Fotbalului (București) în prezența delegaților echipelor calificate. Componența grupelor va fi stabilita de Departamentul Competiții în baza unei proceduri care va fi anunțată la sedința tehnică.
  • Echipele clasate pe locurile 1 și 2 în cele două grupe semifinale se califică în etapa finală.

Faza finală a primei ediții a Ligii Elitelor U15 se desfășoară în zilele de 25 și 26 iunie, locația și orele de disputare urmând a fi anunțate ulterior. Echipa câștigătoare a finalei mari va fi declarată Campioană Națională U15 sezon 2018-2019. Mai multe informații regăsiți în regulamentul competiției.

Federația Română de Fotbal a lansat în 2018 Liga Elitelor și la categoria de vârstă U15, după ce competițiile de la nivelul U17 și U19 s-au dovedit un succes. Liga Elitelor U15 este o competiție care asigură contextul competițional optim pentru formarea și dezvoltarea tinerilor jucători.