Foto: Agerpres

Pentru că stăm în case, dar pasiunea pentru fotbal rămâne aceeași, vă recomandăm cinci lecturi cuceritoare care au ca subiect personaje fascinante din fotbalul mondial.

După filmele despre fotbal pe care ți le-am propus pentru această perioadă, îți recomandăm acum și 5 apariții editoriale dedicate fenomenului. Sunt biografii ale unor personalități admirate și, implicit, povești de succes, pline de întâmplări interesante.

Ele sunt disponibile pentru comenzi online pe diferite site-uri, fie prin livrare, fie în format electronic.

Klopp. Fotbal în ritm de heavy metal

Unul dintre antrenorii în vogă în fotbalul mondial este prezentat din mai multe perspective în biografia semnată Raphael Honigstein.

Cartea străbate întregul parcurs al germanului care a triumfat anul trecut cu Liverpool în Liga Campionilor. Îl descoperim pe tânărul Jurgen, pe fotbalistul modest cu abilități de lider, aflăm cine sunt cei care i-au influențat cariera și care sunt secretele din spatele succesului său ca tehnician, atât în Bundesliga și Premier League, cât și pe plan european și mondial.

O bună oportunitate de a descoperi omul din spatele antrenorului care transformă jucătorii în câștigători.

Eu sunt Zlatan

Dacă ești unul dintre cei care savurează o execuție spectaculoasă, înseamnă că aceasta poate fi lectura ideală pentru tine!

Cartea prezintă viața lui Zlatan Ibrahimovic și senzaționalul din fiecare etapă a dezvoltării sale ca om și ca fotbalist. De la problemele familiale din copilărie, la demonstrații ale temperamentului său de multe ori incontrolabil – pe toate le vei descoperi în autobiografia semnată împreună cu David Lagercrantz.

”Eu sunt Zlatan” reprezintă și o lecție despre tot ce presupune drumul către succes, despre ambițiile și realizările unui sportiv important al lumii.

Cele două vieți ale lui Zidane

Dacă spui Zidane, automat te duci cu gândul la celebrul gol marcat în finala Ligii Campionilor cu Leverkusen, la ieșirea necontrolată în fața lui Materazzi din finala Mondialului, sau la felul în care, ca antrenor, a transformat câștigarea Champions League într-o misiune simplă.

Autorii cărții, Jean Philippe și Patrick Fort, au urmărit cariera impresionantă a lui Zizou și ne oferă acces în culisele vieții acestuia. Omul din spatele legendei este descris în amănunt, dovedind, încă o dată, că personajele pe care le urmărim și admirăm de la distanță adeseori au povești impresionante de viață.

Alex Ferguson. Autobiografia mea

Cartea dedicată unuia dintre cei mai importanți manageri din istoria fotbalului impresionează nu atât prin acuratețea temporală, cât prin întâmplările povestite într-un mod aparte și înlănțuirea episoadelor care l-au transformat pe Alex Ferguson într-o legendă.

Pe parcursul celor aproape trei decenii pe care le-a petrecut la Manchester United, scoțianul a avut numeroase provocări pe care, până la urmă, le-a depășit cu brio. Această lectură captivantă abordează și prima parte a carierei sale. Una la fel de savuroasă ca și aceea de la Manchester.

Messi. Povestea băiatului devenit legendă

Pe terenul de fotbal este pur și simplu încântător. Dar e momentul să-l descoperim pe Lionel Messi și în afara fenomenului pe care a reușit să îl transforme prin reușitele sale din carieră.

Autorul Luca Caioli îl prezintă pe argentinian prin ochii părinților, familiei, antrenorilor, colegilor și prin intermediul mărturisirilor proprii ale lui Messi. Rezultă un personaj complex, pe măsura abilităților sale cu mingea de fotbal, dar cu o modestie care, de obicei, nu vine la pachet cu celebritatea. Messi este unic, la fel ca și povestea sa de succes.