Bogdan, 21 de ani, a fost alături de naționala României de la sosirea autocarului în Würzburg; pe 11 iunie, la antrenamentul deschis, a primit și un tricou din partea tricolorului său preferat, Dennis Man.

E ușor să-l reperezi prin marea de suporteri tricolori după tatuajul de pe piciorul stâng: o imagine a lui Dennis Man, bucurându-se cu pumnii în aer. E fotbalistul pe care Bogdan îl urmărește și admiră de 8 ani de zile. Atât de mult, încât la sosirea autocarului în Würzburg i-a adus cadou un tablou cu promovarea lui Man în Serie A, la finalul acestui sezon.

„Mă inspiră pentru că este un caracter care nu uită de unde a plecat, are cei 7 ani de acasă, este un băiat muncitor”, spune Bogdan despre internaționalul pe care l-a urmărit în acest sezon inclusiv din tribune, la un meci din Italia, dar pe care l-a și cunoscut când Dennis a fost în vacanță acasă, la Arad.

A călătorit special din Germania, unde s-a mutat în urmă cu un an, ca să-l vadă. Însă e genul de călătorie de care-și va aminti cu plăcere, la fel cum s-a întâmplat cu primul meci al naționalei României, văzut din tribune. „Prima amintire pe care o am cu Echipa Națională e când am plecat de la Oradea până la București cu tatăl meu, la meciul România – Ungaria (n.r. 3-0, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014), aveam vreo 11 ani. A fost o experiență unică, îmi amintesc că a bătut România, nu mai știu exact scorul, dar știu că Echipa Națională a câștigat”, povestește Bogdan.

La primul antrenament al naționalei noastre în Germania, când jucătorii au ieșit pe teren purtând tricouri cu numele cluburilor la care s-au format, Bogdan a fost răsplătit la marginea terenului chiar de preferatul lui: Dennis Man i-a oferit tricoul său.

Pentru meciurile de la EURO 2024 nu a reușit să cumpere bilete, dar speră să se poată învoi de la job și să urmărească partidele măcar din Fan Zone. Știe exact ce le-ar transmite tricolorilor dacă ar trebui să-i motiveze în vestiar înaintea primului meci: „Le-aș spune să aibă încredere în ei, să-și amintească de ce au început să joace fotbal. Că o țară întreagă e alături de ei, îi susține și că avem încredere în ei că vor face o treabă bună”, spune Bogdan.