Pentru doi suporteri ai României din Würzburg, prezența tricolorilor la EURO 2024 a fost ocazia de a-și vedea în sfârșit pe viu Echipa Națională.

Sunt prieteni, locuiesc amândoi în Würzburg, sunt colegi de muncă, suporteri înfocați ai naționalei, fani ai fotbalului și îi cheamă la fel: Neluțu. Doar vârsta în desparte: unul are 40 de ani, iar celălalt, 36. Legătura cu naționala României? „Cred că de când am început să vorbim”, râd împreună.

Pentru că în majoritatea timpului sunt departe de acasă și nu au reușit să ajungă la meciuri, prezența tricolorilor la Würzburg a fost motiv de sărbătoare. Atât de mare, încât unul dintre ei a cerut învoire de la muncă doar ca să vină și să-i vadă de aproape de fotbaliștii noștri, la antrenamentul cu public care a avut loc în primele zile de ședere în Germania. „Dacă nu, mâine nu mai vin la lucru!”, a fost „amenințarea” pe care i-a transmis-o șefului.

Ei sunt parte din generația care a crescut cu Gheorghe Hagi; printre primele și cele mai frumoase amintiri cu naționala au fost de la Mondialele din 94′, 98′ sau Europeanul din 2000, când România învingea Anglia cu 3-2.

EURO 2024 e însă ocazia să trăiască noi victorii memorabile cu naționala care în preliminarii le-a reamintit că trebuie să spere până la capăt. „Cu Elveția cel puțin nu mai aveam speranță, în ultimele 10 minute am vrut să sting televizorul. Dar dacă ești suporter, trebuie să speri până la capăt. Nu știi ce se poate întâmpla în ultimul minut.”