Echipa națională de fotbal pe plajă a României a câștigat cu 5-4, după prelungiri, meciul amical cu reprezenativa similară a Bulgariei disputat vineri, la Mamaia. În cele patru confruntări de până acum cu vecinii din sud, tricolorii s-au impus de trei ori.

Selecționerul Viorel Farcaș a început partida de vineri cu următorul ”cinci”: Ionuț FLOREA – Ionel POSTEUCĂ, Marian MĂCIUCĂ, Bogdan CIOCĂNEL, Iulian RĂVOIU. S-au aflat pe banca de rezerve la startul întâlnirii: Laurențiu GHEORGHE – Adrian TĂNASE, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Dorel ZAHARIA, Viorel FARCAȘ.

La finalul celor trei reprize, scorul a fost egal, 4-4. România a marcat prin Marian Măciucă (de două ori), Dorel Zaharia, Bogdan Ciocănel și Ionel Posteucă. Tricolorii i-au învins pe bulgari și joi, cu 5-2, la Kranevo, tot într-un test de pregătire.

Urmează turneul de la Siofok

”Față de duelul din deplasare, meciul de la Mamaia a fost mai echilibrat, însă jocul a fost condus în permanență de echipa noastră. Dorel Zaharia și Iulian Răvoiu s-au accidentat și așteptăm decizia medicului în privința lor. Sperăm să avem evoluții bune în turneul din Ungaria”, a declarat Valeriu Ioniță, managerul reprezentativei României. Printre spectatorii meciului disputat pe plaja Melody s-au aflat fotbalistul Ciprian Marica și fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase. 

În perioada 12-14 august, tricolorii vor participa în ultimul turneul preliminar al Diviziei A din Liga Europeană – 2016. Adversarele pe care elevii lui Viorel Farcaș le vor avea la Siofok sunt Portugalia (câștigătoarea ediției de anul trecut a Cupei Mondiale), Rusia și Belarus. Înaintea confruntărilor din Ungaria, România ocupă locul 11, fără niciun punct.