Echipa națională de fotbal pe plajă a României ocupă locul 44 în clasamentul mondial publicat marți. Cu 287 de puncte, tricolorii se află pe poziția pe care erau și în ierarhia precedentă.

Podiumul a rămas la fel ca la sfârșitul anului trecut: lider este Portugalia, campioana mondială, cu 3.477 de puncte, Rusia ocupă locul secund, cu 3.204 puncte, iar Brazilia se află pe poziția a treia, cu 2.738 de puncte. Ucraina, câștigătoarea ediției din 2016 a Ligii Europene, ocupă locul 12, cu 1.027 de puncte. Clasamentul include 112 echipe naționale și este întocmit pe baza rezultatelor din ultimii patru ani.

Pe plan continental, România se menține pe locul 17. În fotbalul pe plajă, cel mai important eveniment programat în 2017 este Cupa Mondială, competiție care va avea loc în Bahamas, între 27 aprilie și 7 mai, și la care tricolorii nu s-au calificat. Tot în acest an se va desfășura cea de-a 20-a ediție a Ligii Europene, întrecere în care România urmează să evolueze în eșalonul secund, după ce în sezonul trecut a retrogradat din Divizia A.