Echipa națională de fotbal pe plajă a României are 287 de puncte și ocupă locul 42 în clasamentul mondial publicat în această săptămână. Tricolorii se mențin pe poziția pe care se aflau în ierarhia precedentă.

Podiumul a rămas neschimbat: Portugalia, campioana mondială, are 3.500 de puncte și este lideră, Rusia, cu 3.204 puncte, ocupă locul secund, iar Brazilia are 2.525 de puncte și se află pe poziția a treia. Ucraina, câștigătoarea ediției din acest an a Ligii Europene, a rămas pe locul 11, cu 1.027 de puncte. Clasamentul include 112 echipe naționale și este întocmit pe baza rezultatelor din ultimii patru ani.

Pe plan continental, România se menține pe locul 17. Reprezentativa pregătită de Viorel Farcaș a încheiat stagiunea 2016 la începutul lunii septembrie, atunci când a ratat calificarea în Cupa Mondială – Bahamas 2017. În competiția programată în primăvara anului viitor, Europa va fi reprezentată de Polonia, Elveția, Portugalia și Italia. Tot în 2016, tricolorii au jucat în Liga Europeană, întrecere echivalentă cu Campionatul European din fotbal: întorși în Divizia A după două sezoane în care nu s-au aflat în elită, aceștia nu au reușit să evite retrogradarea în eșalonul secund.