După timpul regulamentar, scorul a fost egal, 6-6, golurile echipei noastre fiind reuşite de Măciucă (4), Carauleanu și Ionel Posteucă. La loviturile de departajare, România a marcat de trei ori, prin Măciucă, Dobre și Ionel Posteucă, în timp ce naţionala ţării gazdă a turneului a punctat doar de două ori.

Meciul nu a dus lipsă de dramatism, după ce elevii lui Viorel Farcaş au alergat după egalare toată partida, reuşind să revină după aproape fiecare reuşită a gazdelor. Estonienii au marcat de două ori în mai puţin de un minut şi au terminat prima repriză cu avantaj minim, 2-1, după ce Măciucă a redus din handicap. Acelaşi jucător a restabilit egalitatea după reluare, dar estonienii au preluat din nou conducerea la câteva secunde după reuşita lui Măciucă. Carauleanu a egalat la 3, dar echipa baltică a terminat şi repriza secundă în avantaj, scor 4-3.

Ultima repriză a început cu un nou gol al lui Măciucă şi scorul a devenit 4-4. De două ori a mai trecut Estonia în avantaj, 5-4 şi 6-5, dar Ionel Posteucă şi acelaşi Măciucă au egalat la 5, respectiv 6. Cel de-al patrulea gol al lui Măciucă a venit dintr-o lovitură liberă, cu doar un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc.

Prelungirile au lăsat tabela neschimbată, aşa că s-a trecut la loviturile de departajare. Gazdele au început cu stângul, ratând prin Raku. Pe rând, Măciucă, Truusalu, Dobre şi Saharov au marcat, iar lovitura decisivă i-a revenit lui Ionel Posteucă. Acesta nu a ratat ţinta şi a adus victoria echipei noastre şi, implicit, promovarea în prima ligă europeană a fotbalului pe plajă şi trofeul de campioană (foto, jos)

Vă reamintim că România a ajuns în ultimul act al turneului după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Azerbaijan, Turcia și Cehia. Naţionala a început faza grupelor cu o victorie în prelungiri în faţa Azerbaijanului, scor 6-5. A urmat eşecul la lovituri de departajare, scor general 6-7, suferit în meciul cu Turcia, după 3-3 la finalul prelungirilor. Partida cu Cehia a fost câştigată în timpul regulamentar, scor 4-3. De partea cealaltă, Estonia s-a calificat în finală dintr-o grupă cu Ungaria, Anglia și Norvegia.

Golgeterul echipei a fost Marian Măciucă, marcator de opt ori în acest turneu. Experimentul cu ”fly-goalkeeper” a dat rezultate foarte bune, în condiţiile în care Ionuţ Florea a fost al doilea marcator al României, cu patru reuşite. Lista celor care au înscris pentru ”tricolori” la turneul din Estonia a fost completată cu numele lui Carauleanu, Ionel Posteucă, Dorel Zaharia – toţi cu câte două goluri şi Marian Posteucă – cu o reuşită.

Lotul României pentru acest turneu a fost următorul:

Iulian Gîndac, Ionuţ Florea – portari; Iulian Răvoiu, Adrian Tănase, Ionel Posteucă, Gabriel Dobre, Marian Posteucă, Raj Carauleanu, Dorel Zaharia, Marian Măciucă. Antrenor-jucător: Viorel Farcaș.