Echipa națională de fotbal pe plajă a României a fost învinsă vineri de reprezentativa similară a Estoniei, la Catania, în meciul care a pus punct celei de-a doua runde a Grupei 1 din turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A din Liga Europeană. După 36 de minute, scorul a fost egal, 3-3, iar în prelungiri nu s-a marcat niciun gol. La loviturile pentru departajare, balticii s-au impus cu 3-2.

Selecționerul Viorel Farcaș a început partida cu următorul ”cinci”: Ionuț FLOREA – Adrian TĂNASE, Marian MĂCIUCĂ, Bogdan CIOCĂNEL, Marius JALBĂ. Rezerve la startul duelului au fost: Laurențiu GHEORGHE – Marian PANĂ, Roberto GUNCIU, Andrei APOSTOL, Emanuel MOLDOVEANU.

”Triplă” pentru Marian Măciucă

Marian Măciucă a punctat de trei ori și a ajuns la zece goluri marcate în această ediție a Ligii Europene. La loviturile pentru departajare, Marian Măciucă și Adrian Tănase au înscris, iar Ionuț Florea a ratat.

Vineri, tot în runda secundă a Grupei 1, Ungaria a învins Moldova cu 5-4. Joi, în prima etapă, au fost înregistrate rezultatele: Moldova – Estonia 2-4 și Ungaria – România 9-4. După două runde, clasamentul seriei arată astfel: 1. Ungaria 6p (14-8), 2. Estonia 4p (7-5), 3. Moldova 0p (6-9), 4. România 0p (7-12). Ultimele confruntări din Grupa 1 sunt programate sâmbătă: Estonia – Ungaria (ora 11:15) și România – Moldova (ora 13:45). Ora prezentată este ora României. Meciurile se joacă la Catania, pe terenul ”DomusBet Arena”, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Greu fără titulari

După rezultatele din primele două etape, tricolorii nu mai au șanse să se mențină în Divizia A, eșalon în care au promovat în urmă cu un an. ”Nu ne așteptam să stăm în Divizia A doar un sezon. Este greu fără titulari… Dacă eram în efectiv complet în turneul de la Catania, nu retrogradam!”, a declarat Valeriu Ioniță, managerul reprezentativei României, făcând referire la absențele din lot. Din diferite motive, Raj Cărăuleanu, Liviu Croitoru, Gabriel Dobre, Ionel Posteucă, Iulian Răvoiu și Dorel Zaharia, jucători care au evoluat în turneele preliminare din Divizia A, nu au făcut deplasarea în Italia.

Iată și rezultatele înregistrate în primele două etape din Grupa 2: Cehia – Anglia 1-7, Turcia – Azerbaidjan 3-5, Cehia – Turcia 4-3 și Azerbaidjan – Anglia 2-0. Clasament: 1. Azerbaidjan 6p (7-3), 2. Anglia 3p (7-3), 3. Cehia 3p (5-10), 4. Turcia 0p (6-9). În funcție de locul pe care va termina în Grupa 1, România va întâlni duminică o formație din Grupa 2.