Echipa națională de fotbal pe plajă a României a susținut, vineri și sâmbătă, două teste de pregătire cu reprezentativa similară a Bulgariei, la Kranevo.

Confruntarea de vineri, care va rămâne în istorie drept prima întâlnire între cele două formații, s-a încheiat cu un succes cu 8-5 al tricolorilor. Pentru oaspeți, au marcat Marian Măciucă (de patru ori), Bogdan Ciocănel (de două ori) și Dorel Zaharia (de două ori).

Sâmbătă, la finalul celor trei reprize, scorul a fost egal, 4-4. Gazdele au punctat o dată în prelungiri și au câștigat cu 5-4. Pentru România, au înscris Marian Măciucă (de două ori), Ionuț Florea și Raj Cărăuleanu.

Selecționerul Viorel Farcaș a început ambele partide cu următorul ”cinci”: Ionuț FLOREA – Ionel POSTEUCĂ, Marian MĂCIUCĂ, Gabriel DOBRE, Bogdan CIOCĂNEL. S-au aflat pe banca de rezerve la starturile duelurilor: Laurențiu GHEORGHE – Adrian TĂNASE, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Dorel ZAHARIA, Viorel FARCAȘ.

Cu gândul la Liga Europeană

”Au fost două meciuri utile, de antrenament. În disputa de vineri, s-a simțit diferența de valoare dintre România și Bulgaria. Sâmbătă, cu două minute înainte de finalul confruntării, conduceam cu 4-2, însă două greșeli personale au făcut să fim egalați. Pentru că urmează să jucăm într-unul dintre turneele preliminare din Liga Europeană, a apărut o reținere determinată de eventuale accidentări, așa cum se întâmplă înaintea unor competiții oficiale”, a declarat Valeriu Ioniță, managerul reprezentativei României.

Tricolorii vor debuta în ediția din acest an a Ligii Europene în 8 iulie 2016, zi în care se vor duela cu Spania, pe terenul ibericilor, la Sanxenxo. În aceeași localitate, România se va întâlni cu Ucraina (9 iulie 2016) și cu Franța (10 iulie 2016). ”Ne așteaptă un turneu dificil. Primele două meciuri vor fi foarte grele, însă cel de-al treilea pare accesibil. Dacă vom învinge Franța, am putea să ne asigurăm menținerea în Divizia A. În disputele oficiale, atitudinea, concentrarea și ambiția jucătorilor sunt diferite față de partidele amicale”, a spus Valeriu Ioniță.