SC Braga (Portugalia), WKR Santos (Anglia) și CS Djoker Chișinău (Moldova) sunt echipele pe care AS Performer Constanța le va întâlni în prima fază din Cupa Campionilor Europeni (Euro Winners Cup) la fotbal pe plajă, competiție echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. Tragerea la sorți a grupelor a avut loc în această dimineaţă, la Catania, oraş care va găzdui competiţia în perioada 23-29 mai 2016.

”Obiectivul nostru este să obținem cel puțin o victorie și să ne calificăm în optimile de finală. Unitatea grupului ne poate ajuta. Din câte știu, Braga nu are în lot jucători care evoluează pentru echipa națională a Portugaliei, însă, chiar și așa, este favorită la câștigarea grupei. Djoker are mulți străini și doar doi moldoveni, ceea ce face ca formația din Chișinău să fie periculoasă. Sper să nu avem probleme cu Santos”, a declarat, pentru frf.ro, Viorel Farcaș, antrenorul dobrogenilor. Performer va începe pregătirile pentru întrecerea din Italia în 9 mai.

Reprezentanta campioanei mondiale a fost prezentă la această competiție de două ori. SC Braga a ocupat locul 3 în 2014 și a fost eliminată în sferturile de finală în 2015. Tot de două ori au participat moldovenii de la CS Djoker Chișinău. În 2014, aceștia nu au trecut de faza grupelor, însă un an mai târziu s-au calificat în optimile de finală. Englezii de la WKR Santos se află în fața debutului în turneul celor mai bune formații de club din Europa.

Gruparea de la malul mării se va afla la a doua participare în competiţia dedicată celor mai bune formaţii din Europa, după cea din sezonul precedent, în care a terminat pe locul trei în grupă, cu o victorie şi două eşecuri.

Florin PATER