Marian Măciucă, antrenorul-jucător al echipei naționale, a realizat o scurtă analiză a stagiului de pregătire desfășurat la Eforie Nord și a viitoarelor adversare.

– Cum a decurs stagiul de pregătire de la mare?
– În ceea ce privește cantonamentul, pot spune că este o schimbare cu mult în bine față de ce am avut parte până acum. Terenul de antrenament a fost foarte aproape de cazare, ceea ce ne-a facilitat organizarea. Ținând cont de faptul că marea majoritate a băieților sunt în perioada de vacanță acum, era de așteptat să fie mai dificilă pregătirea, dar apreciez efortul lor, cu toții au încercat să dea totul la fiecare antrenament făcut. Obiectivul meu a fost să fim cât mai bine pregătiți din punct de vedere fizic pentru cele două meciuri care ne așteaptă. În prima parte am pus accentul pe pregătirea fizică, iar ultima am dedicat-o antrenamentelor bazate pe așezarea în teren, pe lucrul pe compartimente. Perioada de pregătire nu s-a terminat în acest cantonament, mai avem trei zile de pregătire și la Nazare, unde se va disputa etapa de Euroligă.

– Cum s-au descurcat băieții în cantonament?
– Băieților nu am ce să le reproșez, ținând cont de faptul că nu este o perioadă ușoară, timpul a fost foarte scurt și a trebuit să îmbinăm antrenamentele fizice cu cele tehnico-tactice într-un timp destul de scurt, pentru a ajunge într-o formă foarte bună în vederea meciurilor care ne așteaptă.

– Cum ați caracteriza viitoarele adversare, Serbia și Estonia?
– Serbia este o echipă relativ nouă în fenomen, cred că este de 2-3 ani în beach soccer. De cealaltă parte, Estonia este unul dintre cei mai puternici adversari din divizia B, acum 2 ani am promovat chiar la ei acasă în prima ligă, eliminându-i în finală. Cred că echipa Estoniei va fi una dintre echipele contracandidate la promovare. Atât timp cât vom respecta ceea ce trebuie să jucăm, sunt sigur că vom ieși cu capul sus de pe teren. Trebuie să dăm totul pentru a ne atinge obiectivele propuse.

România va disputa pe 7 și 8 iulie două partide în cadrul Diviziei B a Euro Beach Soccer League, la Nazaré, în Portugalia. Primul meci va fi contra Serbiei, iar al doilea în fața Estoniei.

Lotul convocat: Andrei Neag (UE Gandia), Valentin Dumitrică (CSM Medgidia) – portari; Iulian Răvoiu (Axiopolis Cernavodă), Daniel Zaharia (Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (Farul Tuzla), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iași), Emil Vîrtan (West Deva), Alin Bugala (West Deva), Cosmin Dincă (FC Fântânele), Marian Măciucă (West Deva), Ionuț Florea (Farul Constanța) și Bogdan Ciocănel (West Deva)

În Divizia B sunt 15 reprezentative împărțite în trei grupe de câte patru și una de trei (în care se află România). Primele clasate împreună cu cele mai bune 3 ocupante ale locurilor secunde și cea mai slabă echipă din Divizia A vor juca pentru promovarea/menținerea în primul eșalon.

Grupele Diviziei B sunt următoare:
– Bulgaria, Norvegia, Cehia, Andorra
– Estonia, ROMÂNIA, Serbia
– Kazahstan, Lituania, Grecia, Moldova
– Ungaria, Anglia, Danemarca, Georgia