Duminică, 16 iunie, de la ora 18.00 (19:00 a României), s-a desfășurat antrenamentul tricolorilor U21 din Italia deschis în totalitate suporterilor și jurnaliștilor. 

Deși canicula a dominat zona Emilia-Romagna, unde sunt cantonați tricolorii U21 la Euro, iar 33 de grade păreau să topească micul stadion Tonino Pantieri din Maldola, aproape 200 de români stabiliți în Italia i-au așteptat pe băieții lui Mirel Rădoi.

Autocarul echipei naționale a străbătut repede cei 13 kilometri dintre Grand Hotel Forli și arena din localitatea care l-a dat fotbalului pe Alberto Zaccheroni, antrenor la Milan, Lazio, Inter Milano sau Juventus.

Iar la marginea terenului, înaintea ședinței de antrenament, tricolorii au rămas înmărmuriți pentru câteva minute: un panou uriaș, un puzzle format cu o parte din miile de mesaje primite de la români care îi susțin, alături de imagini sugestive! Participanții în campania FORZA TRICOLORII! lansată de FRF îi “așteptau” cu sufletul și gândurile în iarbă! Iar surprizele campaniei vor continua!

Și tot de o surpriză a avut parte și jurnalista Ioana Cosma, reporter PRO TV la Euro 2019. Lotul României i-a pregătit un tricou special, cu toate autografele jucătorilor, pe care i l-au oferit astăzi, când Ioana își aniversează ziua de naștere.

După o oră de exerciții, cu precădere cu mingea, pe placul tribunelor, lotul s-a întors în cantonament. Mâine e antrenamentul oficial, iar poimâine începe lupta!

ROMÂNIA LA EURO 2019

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.