Pe 22 martie, selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, își aniversează ziua de naștere. Cu el pe bancă, România s-a calificat în vara trecută la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani!

Tricolorii au reușit să se califice în urma prestației de la EURO 2019, acolo unde au ajuns în semifinale dintr-o grupă unde s-au mai aflat Croația, Anglia și Franța. Prezența în penultimul act al competiției le-a asigurat calificarea.

Să ne amintim de momentele frumoase trăite în vara trecută cu speranța că vom avea cât mai curând șansa să le putem repeta! Federația Română de Fotbal vă oferă povestea participării la EURO 2019 cu toate golurile tricolorilor, cu emoția fiecărei partide și cu imagini exclusive din cantonamentul echipei naționale!

Echipa națională de fotbal a României și Federația Română de Fotbal le mulțumesc tuturor suporterilor români prezenți în Italia în vara trecută, actori importanți ai aceste povești, și le transmit toate gândurile bune! Să ne revedem cu bine!

Competiția din Japonia e programată să se desfășoare în perioada 23 iulie – 8 august și până în acest moment nu s-a făcut nici un anunț referitor la amânarea Jocurilor Olimpice în contextul pandemiei COVID-19. Ba mai mult, atât Comitetul Internațional Olimpic, cât și autoritățile japoneze, au anunțat că Jocurile Olimpice se vor putea desfășura în condiții de siguranță. Totuși, tragerea la sorți a grupelor pentru competiția fotbalistică, programată pe 18 aprilie la Tokyo, a fost mutată la Zurich, la sediul FIFA, pe 23 aprilie, și ar fi trebuit să se desfășoare cu ușile închise, urmând să fie transmisă în direct livestreaming. Ulterior, evenimenul a fost amânat pentru o dată ce urmează să fie anunțată.

Se cunosc 14 naționale calificate

În acest moment, se știu aproape toate echipele calificate la Jocurile Olimpice. Singurele necunoscute sunt cele două reprezentative care se vor califica din America Centrală și de Nord. Astfel, Japonia e calificată din postura de țară gazdă, din Europa vor fi Spania, Franța, Germania și România, din Africa vor veni Egipt, Coasta de Fildeș și Africa de Sud, Oceania va fi reprezentată de Noua Zeelandă, din Asia s-au calificat Australia, Arabia Saudită și Coreea de Sub, iar din America de Sud, Argentina și Brazilia.