Fostul atacant a preluat naționala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la EURO 2025 din Slovacia.

Daniel Pancu are 27 de selecții în echipa națională, pentru care a marcat de 9 ori. În cariera de fotbalist a evolut la cluburi precum Rapid București, Beșiktaș, Cesena sau ȚSKA Sofia. A cucerit 8 trofee: titlul în Liga 1, de trei ori Cupa României, două Supercupe ale României, titlul în Turcia și Cupa Turciei.

Ca antrenor, a activat la Rapid, Poli Iași și la România Under 20, acolo unde a pregătit chiar actuala generație Under 21.

Pancu a fost prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul FRF și la care au mai participat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, și Marius Niculae, director sportiv al lotului Under 21.

Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2025, găzduit de Slovacia, în luna septembrie. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Meciurile tricolorilor din preliminariile EURO 2025 vor fi în direct la Pro Arena, iar campania de calificare se va încheia în octombrie 2024.