La conferința de presă de dinaintea jocului, Cristi Dulca a precizat că ”din păcate, nu cunoaștem prea multe despre adversarii din aceste două jocuri de pregătire. Atât Islanda, cât și Cipru au trecut printr-un schimb de generații. Islandezii, de exemplu, mai au doar trei jucători din lotul care s-a clasat pe poziția secundă, în spatele Franței, în campania trecută. Cu siguranță sunt două jocuri utile înaintea debutului în preliminariile EURO 2017”.
 
Despre grupa de calificare din care mai fac parte Danemarca, Țara Galilor, Bulgaria, Armenia și Luxemburg, Cristi Dulca spune că ”deși pare o grupă accesibilă, și chiar este în comparație cu altele, nimeni nu este deja calificat. Timpul până la debutul din iunie, cu Armenia, este foarte scurt, așa că trebuie să profităm din plin de acțiuni precum aceste două partide. La începutul lunii iunie ne dorim să mai disputăm un joc amical cu o echipă de Liga 2”.
 
”Am încredere în grup, este o generație promițătoare care poate duce România la un nou Campionat European de tineret” (Cristi Dulca)
 
Selecționerul U21 a ținut, de asemenea, să puncteze faptul că ”Târgu Mureș este o alegere foarte bună ca oraș gazdă a acestor două jocuri. Am găsit condiții foarte bune de pregătire, orașul are o echipă în mare formă, așa că așteptăm ca suporterii, obișnuiți cu meciuri bune, să vină în număr cât mai mare la stadion”
 
Intrarea la meciurile amicale cu Islanda (26 martie, ora 19:30) și Cipru (31 martie, ora 20:30) este liberă. Ambele partide vor fi transmise live la DigiSport.