George Ganea in meciul de fotbal dintre Romania U21 si Ucraina U21, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2021. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În partea a doua a analizei realizate în premieră de FRF.ro, am parcurs peste 2.000 de jucători convocați la  toate reprezentativele europene U21 în ultimul an. Am regăsit 22 de jucători ai căror tați au fost internaționali de seniori: cât pentru un duel imaginar inedit!

Denis Ciobotariu, George Ganea și Marco Dulca sunt jucătorii noștri din circuitul U21 care ne reprezintă cu brio în această analiză statistică. Denis urmează pașii tatălui său, fostul fundaș internațional Liviu Ciobotariu, la fel ca și George, pe urmele atacantului Ionel Ganea. Doar Marco a schimbat postul puțin, urcând spre mijloc, față de tatăl său, Cristi Dulca, fost stoper.

În speranța că îi vom vedea pe toți trei debutând și la naționala de seniori, haideți că descoperim cum arată primul 11 al celor două echipe U21, cu jucătorii având tați foști internaționali de seniori. Pentru jucătorii U21 ca nivel de vârstă dar intrați deja în circuitul naționalelor de seniori, consultați episodul I al analizei noastre, aici.

TOP 7 LUCRURI INEDITE DESPRE ACEȘTI JUCĂTORI

Suntem lideri!

  • România, Norvegia și Belgia, cu câte 3 tineri fotbaliști fiecare, domină topul țărilor la capitolul reprezentare. În fapt, doar 13 țări oferă cei 22 de fotbaliști!

Fiu, tată și bunic

  • Svein, fiul cunoscutului Eidur Gudjohnsen (acum antrenor secund al Islandei) e atacant, fel ca tatăl lui Eidur, Arnor, bunicul internațional islandez cu 74 meciuri!

Din India spre Scandinavia

  • Tatăl lui Adrian Pereira, Thomas, a fost primul jucător de origine indiană care a reprezentat o națională nordică. Tatăl lui Thomas, indian din Goa, se născuse totuși în… Uganda!

Altă țară pentru părinte

  • Sunt doi fotbaliști ai căror tați au jucat pentru alte naționale decât cele reprezentate de fii la nivel U21. Este vorba de Ndayishimiye (Burundi) și Ngonge (RD Congo).

Se confirmă regula portarilor

  • Ca și la internaționalii de seniori din episodul I, portarii din tați internaționali provin tot… din portari! Ratko Svilar și Jussi Jaaskelainen au fost goalkeeperi, pentru Iugoslavia și Finlanda.

Thuram, lider de cotă

  • Cea mai mare cotă de piață o are fiul legendarului Lilian Thuram (28 milioane euro, Monchengladbach), urmat de Ndayishimiye (4 milioane euro, Willem Tilburg).

Când unchiul e peste tată

  • Tatăl lui Lewis Ferguson, Derek, a prins doar 2 meciuri pentru Scoția Dar unchiul Barry a fost jucător emblematic la Rangers și în Anglia, cu 45 de meciuri la națională.

 

CITEȘTE ȘI:

SPECIAL | Hagi, Marin și Lung, în “meciul” internaționalilor din părinți internaționali!

FRF transmite un mesaj de susținere și responsabilitate către toți jucătorii români, legitimați la cluburile din România și din străinătate.