Ionut Radu U21

Selecționerul Mirel Rădoi, prezent la tragerea la sorți de la Bologna, precum și componenți de bază ai naționalei U21 în preliminarii au oferit primele declarații după descoperirea adversarilor României de la turneul final.

Tonul optimist este dat de antrenorul naționalei de tineret, care, în ciuda grupei dificile, spune: „Era clar că vom întâlni adversari puternici. Ne-am calificat ca să ne batem cu cei mai puternici și asta vom face. Chiar dacă suntem outsideri, le vom face viața grea tuturor. Toată echipa se va apăra și toată echipa va ataca! Am avut cea mai bună defensivă, și noi, și englezii, dar nu mai contează ce a fost în preliminarii. Nu ne temem de niciun adversar”.

Căpitanul României U21, portarul Ionuț Radu a declarat: „Sunt foarte nerăbdător să înceapă Europeanul, nu contează cu cine suntem în grupă, noi trebuie să avem încredere în noi și să mergem acolo conștienți de faptul că ne putem atinge obiectivul.
Trebuie să privim partea plină a paharului, avem șansa să eliminăm cele mai bune echipe de la EURO, trebuie să profităm de ea!”.

George Pușcaș, atacant România U21: „Știam cu toții că nu va fi ușor indiferent de adversari, că orice meci va fi greu. Jucăm la Campionatul European unde motivațiile sunt mari pentru toată lumea, sunt de părere că avem o grupă puternică, dar, totodată interesantă. Mergem la EURO încrezători că putem trece de grupe. Hai, România!”.

Adrian Petre, atacant România U21: „E o grupă grea, dar nu imposibilă. Ne jucăm șansa noastră și suntem hotărâți și concentrați pentru a duce România cât mai sus”.

Ianis Hagi, mijlocaș România U21: „Am ajuns printre cele mai bune 12 echipe ale Europei, e normal să fie greu la EURO, dar trebuie să mergem acolo să ne bucurăm de fotbal și să fim convinși că putem câștiga meciuri!”.

Dennis Man, mijlocaș România U21: „Va fi greu, dar mergem în Italia, la EURO, cu încredere. Avem un grup unit și am demonstrat până acum că putem pune probleme oricărei echipe. Vrem să ne jucăm șansa noastră”.

Dragoș Nedelcu, mijlocaș România U21: „E o grupă incomodă, dar, dacă vom arăta aceeași determinare și atitudine ca în preliminarii, vom avea șansele noastre și trebuie sa credem în ele până la final”.

Alexandru Cicâldău, mijlocaș România U21: „Avem adversari puternici, dar și noi avem calitate, de aceea suntem la turneul final. Cu fanii alături de noi, sunt sigur că putem avea un parcurs bun la Campionatul European”.

Alex Pașcanu, fundaș România U21: „Știm că mergem în Italia să ne batem cu echipele grele ale Europei. Avem o grupă grea, dar noi suntem încrezători și știm că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. Am jucat cu Anglia în primăvară și am simțit că îi putem bate, chiar îmi doream să jucăm iar cu ei ca să ne putem lua revanșa”.