Jucătorul a fost convocat de Viorel Moldovan pentru meciul cu Muntenegru, programat joi pe stadionul Dinamo, în preliminariile Campionatului European. După cele cinci goluri într-un singur meci, Pușcaș a acordat un interviu pentru frf.ro.
 
– George, felicitări, nu oricine marchează cinci goluri într-un singur meci pentru Inter.
– Mulțumesc, este adevărat. Recunosc că este o performanță pe care doar o visam atunci când eram mic. Doar la juniori am mai marcat atât de multe goluri într-un meci, dar acel fotbal nu se pune. Trebuie să le muțumesc tuturor colegilor, fără ajutorul lor nu aș fi reușit așa ceva.
 
– Cum au fost golurile?
– Am înscris mai întâi pentru 2-0 cu o minge primită în adâncime, așa cum îmi place mie. Apoi am marcat ultimele patru goluri ale meciului. Am fost pe fază la o respingere a portarului, din nou am țâșnit la o minge primită în adâncime, am driblat portarul și am lobat mingea peste el. Ultimul gol, hm, nici nu mai țin minte. Au fost cam multe. Am și uitat firul lor.
 
– Reacția echipei?
– După meci m-au felicitat toți colegii, antrenorii, și sper să fi fost și cineva de la echipa mare. Oricum, meciul a fost pe Inter Channel, dacă nu cumva și pe Rai Sport. Sigur că abia aștept să ajung la prima echipă a lui Inter, dar am răbdare și mă pregătesc pentru asta.
 
– Cum ai sărbătorit?
– I-am invitat pe toți colegii la un suc în piața Domului. Suntem toți bucuroși că am început bine. Ne-am deblocat să zic așa.
 

”Îl analizez mult pe Palacio la antrenamentele lui Inter”

 
– Vorbeai de prima echipă a lui Inter, te pregătești cu ei?
– Destul de mult. Jucătorii primei echipe ne primesc de fiecare dată foarte bine pe noi toți cei care suntem la Primavera. Nu sunt încrezuți. Mă uit și-l analizez foarte mult pe Palacio. Ca el vreau să ajung.
 
– Totuși, cum ai ajuns la Inter, a fost și acesta un vis?
– Nu, prima dată am mers și am dat o probă la Arsenal. Cei din Londra m-au asigurat că într-un viitor apropiat mă vor chema. Imediat, cei de la Lyon s-au arătat interesați, nu știu exact cum au aflat de mine. Culmea, după interesul lui Lyon a apărut imediat Inter, care s-a arătat și mai interesată de serviciile mele. M-au chemat urgent și am semnat imediat.
 
– Inter de unde a aflat de tine?
– Sunt convins că a fost ideea impresarului meu de acum, Pietro Chiodi. Îmi este ca un tată în Italia. Nu fac nimic fără să-i cer sfatul. Și după aceste cinci goluri, imediat după ce am vorbit cu părinții, l-am sunat și pe el. La început nu credea că am dat cinci goluri. Chiar dacă înainte de meci mi-a spus, ca o premoniție, că după ce dau 5 goluri pot pleca liniștit la naționala de tineret.
 
– Exact, vine meciul cu Muntenegru.
– Da, un joc pe care vreau să-l câștigăm și în care vă asigur că sunt pregătit să marchez iar. Mi-am mai păstrat goluri și pentru joi. Sunt încântat de atmosfera de la națională, iar domnul Moldovan este un antrenor care ne ajută foarte mult. Pentru mine este superb că am antrenor un fost mare atacant.