Tricou Romania Croatia

În această perioadă în care competițiile sunt întrerupte te invităm să retrăim împreună experiența EURO 2019, performanța incredibilă a naționalei U21 la turneul găzduit de Italia și San Marino.

Regăsim toate emoțiile pe care cu toții le-am simțit în acele zile de iunie cu revederea a câte unui meci pe săptămână.

Mai întâi, vom descoperi din nou cum s-a desfășurat ziua de 18 iunie. O zi de neuitat în care am debutat la Europeanul de tineret.

Retrăim împreună momente din preajma partidei prin intermediul informațiilor pe care le-am publicat aici, pe frf.ro, în LIVE BLOG FORZA TRICOLORII. Și vedem un rezumat extins al meciului.

 • În dimineața jocului le-am lansat jurnaliștilor români acreditați la competiție o provocare specială. I-am rugat să surprindă într-o singură poză încurajările lor pentru tricolori. Și să ofere un mesaj. Iată-le:

„Uitați de comparațiile cu Generația de Aur! Nu vă uitați nici la favoritele de pe hârtie. Aveți valoare, ne-ați arătat-o deja. Ați dat speranțe oamenilor, care vă iubesc și așteaptă o evoluție curajoasă. Scrieți istorie și acest European să fie doar un prim succes dintr-un șir lung! Deveniți cea mai frumoasă generație a fotbalului românesc!” – Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

„Poate nu vom reuși să câștigăm toate meciurile, poate că uneori o să pară imposibil și veți dori să renunțați. Dar amintiți-vă atunci că în țară și peste tot în lume sunt milioane de suporteri cu sufletul la gură care vă susțin! Ați readus speranța în sufletele românilor prin calificare și acum puteți mai mult! Sunteți primii care pot să îi scoată din nou în stradă, prin fotbal! Primii care ne puteți face mândri, din nou, că suntem români. Toate echipele luptă la Euro pentru trofeu, dar peste ani rămâne doar emoția pură. Fiți o echipă, o familie și luptați pentru voi și ceilalți români!” – Anda Maxim (Telekom)

„Sunteți echipa care a schimbat o țară, oferind speranță. Rămâneți uniți! Luptați pentru voi, pentru România! Voi dețineți controlul faptelor voastre, fapte ce vor rămâne în istorie. Bucurați-vă de aceste momente și câștigați respectul tuturor!” – Andrei Sârbu (TVR)

„Cu România în suflet te naști, nu o câștigi pe parcurs și nici nu o pierzi vreodată. România e frumoasă, iar acum, această generație ne arată cât de grozavă e România mea, a ta, a ei și a lui! Pentru că ei sunt România frumoasă, pentru că ei sunt România mândră, ei sunt România viitorului, să fim cu inima lângă ei și să strigăm toți: Hai, România! Întotdeauna voi fi mândră de voi! #Romaniamandra” – Ioana Cosma (Pro TV)

„Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța! Credeți în victorie, RRA crede în voi! Hai, România!” – Robert Șișcă (Radio România Actualități)

„Luptați pentru ce vreți, dar luptați până la capăt! Nu vă opriți la jumătatea drumului, mergeți până acolo unde toți rivalii spun că e imposibil să ajungeți, până în finală!” – Iuliana Spirache (Fanatik)

„În deplasarea din Bosnia-Herțegovina, la primul meci tare al grupei, m-ați făcut să îmi rescriu cronica. Dacă deznodământul de aici va fi același, o voi face cu același drag și azi! Chiar dacă rescrierea cronicii e pentru jurnaliști cam ce sunt loviturile de departajare pentru voi” – Răzvan Luțac (Gazeta Sporturilor)

„Toți suntem un suflet, toți suntem o inimă, toți suntem o țară, toți suntem România! Voi și noi. Până la capăt! Hai, România!” – Cristi Coste (Fanatik)

 • Cei 23 de jucători din lotul de la EURO 2019 provin din toate regiunile țării!

 • E momentul să vedem cum au exersat tricolorii finalizările și fazele fixe înaintea jocului cu Croația. Doar nu am venit la EURO să ne apărăm!?

 • Încă de la 12:30, cu 7 ore înaintea jocului, coregrafia de la stadion era pregătită pentru fanii români.

 • Ziua de 18 iunie reprezenta deja un reper pentru fotbalul românesc. La această dată, în 1994, România câștiga în fața Columbiei, 3-1, la Cupa Mondială. În 1990 a însemnat un 1-1 cu Argentina la Coppa del Mondo. Era momentul unei noi generații!

 • Un text special care ne reamintește cum ne-am calificat la EURO și care este forța noastră, publicat cu câteva ore înaintea jocului.

Ce avem noi și ne poate face să scriem istorie?

Nebunia frumoasă a lui Radu care depășește orice obstacol. Instinctul ucigător al lui Pușcaș. Luciditatea lui Ghiță și echilibrul lui Nedelcearu, nepotul marelui Sameș.

Tehnica sclipitoare a lui Coman ridicat din Brăilița și a lui Cicâldău, copilul din Satu Nou dobrogean. Calmul constructiv de la Vlad și clarviziunea lui Nedelcu.

Avem magia scrisă în sânge de la tată la fiu prin Ianis. Polivalența rodnică a lui Boboc și Ciobanu. Îi avem pe Dragomir și Pașcanu, copiii crescuți în fotbalul mare cu dorul României în piept.

Avem orgoliul și inspirația de vârf pur-sânge a lui Petre lângă talentul uriaș al lui Man. Avem setea de glorie a lui Olaru, exuberanța și viteza lui Ivan.

Avem îndârjirea românilor care dau totul în luptă prin Rus și Ștefan, încrederea lui Băluță și profesionalismul lui Căbuz. Avem experiența lui Manea și maturitatea lui Grigore.

Avem ADN-ul rar al liderului veritabil în sufletul lui Mirel Rădoi.

Peste toate, avem milioanele de români de acasă care azi ne poartă pe aripa speranțelor lor. Alături de milioanele de români care se zbat prin lume și care azi, cu gândul la noi, vor zâmbi uitând de griji. Făcându-ne mai puternici decât poate oricine să ne facă.

Dar nu putem să scriem istorie pentru niciun motiv dintre acestea! Ci doar pentru că le avem pe toate, ÎMPREUNĂ.

U nu înseamnă Under în România U21. Ci UNIȚI.

FORZA TRICOLORII!

 • Înaintea jocului, suporterii s-au adunat în fan zone-ul FORZA TRICOLORII! Suntem pregătiți de debutul la EURO!
 • E momentul să aflăm primul ”11” cu care România lui Mirel Rădoi începe drumul la EURO! Oare Ianis Hagi va marca? ?

 

 • Start România – Croația!

România – Croația 4-1

Au marcat: Pușcaș (11 – pen.), Hagi (14), Băluță (66), Adrian Petre (90) / Vlasic (18)

ROMÂNIA: 1. Radu (c). – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man (22. Olaru 84), 10. Hagi, 19. Ivan (7. Coman, 73)- 9. Pușcaș (11. Petre, 88). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc,13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu

CROAȚIA: 12.Posavec – 2. Uremovic, 6. Benkovic, 5. Katic, 3. Sosa – 8. Vlasic, 4. Sunjic, 20. Moro (11. Ivanusec, 67)– 10. Halilovic (c) (18. Muric, 77), 9. Jakolis, 7. Brekalo (21. Bradaric, 14). Selecționer: Nenad Gracan

Rezerve: 1. Grbic, 23. Semper, 13. Majer, 14. Bistrovic, 15. Kalaica, 16. Borevkovic, 17. Basic, 19. Kulenovic, 22. Cabraja.

Arbitru: Bobby Maden. Asistenți: Francis Connor și David Roome (toți din Scoția)

 • Ce victorie! Ce bucurie! Primele reacții ale jucătorilor noștri după succesul contra Croației!

 • Selecționerul și-a felicitat elevii după victoria impresionantă!
  Obiectivul următor: Anglia, pe 21 iunie!