Tricolorii U21 au dat ultimul test în încercarea de a-l convinge pe Mirel Rădoi că merită titularizați în ceea ce urmează să fie, mâine, 27 iunie, bătălia unei generații: semifinală de Campionat European, cu Germania!

Când e trecut de 19:00 iar organismul resimte 38 de grade Celsius fie că stai pe loc, fie că faci un pas, e aproape imposibil de gândit performanța sportivă la cel mai înalt nivel. Dacă mai arunci un ochi și vezi că mâine, la aceeași oră, când vom fi în focurile luptei, senzația va trece de 40 de grade, rămâi mut.

Când, însă, îi vezi pe băieții noștri pășind pe Stadio Renato Dall’Ara, la fel de încrâncenați și firești ca la primul meci, cu Croația, te întărești. Îți vine în gând declarația lui Radu: “Acolo unde nu ajung picioarele, ajunge inima”. Și vom fi multe, multe inimi joi seară alături de ei!

Talisman pentru Ivan

Tricolorii U21 nu par să fie conștineți că au în buzunare deja biletele pentru Olimpiada japoneză. E meritul lui Rădoi și al staff-ului, au reușit să îi readucă la linia de start, din punct de vedere mental. Aceeași dezinvoltură în jocurile cu mingea, aceeași asprime însă și la intrările prin alunecare. Ce frumos! După atâta vreme în care tânjeam, înainte de meci, să vedem mai mult, acum ne dorim să vedem exact ce știm deja!

Arena din Bologna e un vas roș-albastru cu scaunele în puzzle, amintind de gloria din Ghencea. Aici, seniorii României au remizat în noiembrie 2015, 2-2 cu squadra azzura, înainte de Euro 2016. Și aici a debutat Ivan la prima reprezentativă, cu 5 minute prinse pe final. Ce-ar fi să fie talismanul său acest stadion deschis în 1927?

Dacă azi e cald, mâine așteptăm să fie înfiorător de fierbinte, dinspre tribune. Cu mii de români îmbrățișând cu vocea și vibrația fiecare dintre tricolori, putem să continuăm lupta. Temperaturile înalte transformă generațiile de fier în lavă. FORZA TRICOLORII!

Semifinala Euro U21 dintre Germania și România se dispută mâine, 27 iunie, de la ora 19:00 a României (18:00 în Italia), pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna și va fi live pe TVR, TVR HD și la Radio România Actualități.