Clujul e un oraș ce a dat mulți fotbaliști importanți. Unul dintre ei este Cristi Dulca, fostul internațional român, care acum, la 43 de ani, este antrenorul echipei naționale Under 21 a României. A evoluat în cariera lui de fotbalist la CFR, Bistrița, Rapid, Ceahlăul, Gaz Metan și U Cluj, pe plan intern, iar în străinătate, la Pohang Steelers, în Coreea de Sud, și la Honved Budapesta, în Ungaria. Cele mai bune evoluții le-a avut în Giulești, unde a reușit să câștige Cupa României în 1998 și titlul un an mai târziu. Prestațiile sale în alb-vișiniu l-au dus și la Campionatul Mondial din 1998, unde a prins un meci ca titular, cel cu Tunisia.

În 2003, la doar 31 de ani, a decis să agațe ghetele în cui, iar cariera de antrenor și-a început-o la Vaslui, în 2009. Acum, numele Dulca este dus mai departe în fotbalul românesc de Marco și Alexandru. Primul este fiul fostului internațional, cel de-al doilea este nepotul lui și amândoi fac parte din loturile naționale de juniori, Under 17, respectiv Under 19.

Marco de la Swansea

Băiatul lui Cristi Dulca, Marco, și-a început junioratul la Universitatea Cluj, dar în vara trecută a decis să plece în străinătate și, după ce a confirmat la antrenamentele lui Swansea, galezii i-au propus un contract. A semnat, iar acum, la 16 ani, este unul dintre cei mai apreciați puști din curtea formației care evoluează în Premier League. Marco joacă la echipa Under 18 a britanicilor pe postul de mijlocaș central și a primit tricoul cu numărul 10.

Alexandru, deja la seniori

Celălalt nume Dulca din fotbalul românesc, Alexandru, are 18 ani și se află în lotul celor de la U Cluj, bifînd trei partide oficiale în acest campionat la prima echipă. Acesta este cel mai ofensiv dintre fotbaliștii Dulca, evoluînd pe postul de al doilea atacant.

”Pot spune că sunt norocos că am un tată care a jucat fotbal. Mi-a dat foarte multe sfaturi în carieră și mi-a cerut mereu să fiu serios și să mă autodepășesc la fiecare antrenament. Am înțeles mai bine fotbalul datorită lui pentru că mi-a arătat ce trebuie să fac în teren, cum să mă poziționez, cum să gândesc fiecare fază”
Marco Dulca, mijlocaș Swansea

“E o mare realizare pentru el că a ajuns în Anglia la o vârstă atât de fragedă. A intrat într-un alt sistem și sunt convins că va ști să profite de șansa asta. Sunt un tată mândru și sper ca într-o zi să-l văd la echipa națională, dar va trebui să muncească foarte mult pentru a evolua în <tricolor>”
Cristi Dulca, tatăl lui Marco