Romania U21

Reprezentativa sub 21 de ani a României a obținut marți seara, la Ploiești, a doua calificare din istorie la un turneul final, după victoria cu 4-0 în fața Liechtensteinului.

Tricolorii vor fi prezenți anul viitor la Campionatul European găzduit de Italia și San Marino după ce au încheiat neînvinși campania de calificare.

Iată principalele borne ale performanței tinerilor jucători pregătiți de Mirel Rădoi:

• Campania fără înfrângere. România a disputat 10 meciuri, nu a pierdut niciunul. A înregistrat 7 succese și trei remize. Doar Anglia, Belgia, Serbia, Franța și Polonia au mai reușit această performanță în actualele preliminarii. În aceste 10 partide, naționala U21 a avut doi integraliști, portarul Ionuț Radu (Genoa) și fundașul Alexandru Pașcanu (Leicester City).

• Superdefensivă. Echipa noastră națională a primit doar 4 goluri pe parcursul calificărilor, cea mai bună apărare din Europa, la această categorie de vârstă, alături de Anglia. Din 54 de selecționate! Tricolorii nu au primit în niciun meci mai mult de un gol. Acest lucru se putea întâmpla în deplasarea din Portugalia, însă portarul Ionuț Radu a parat o lovitură de la 11 metri în minutul 90+10!

• Golgeterul echipei. George Pușcaș a reușit 7 goluri în preliminarii, în 8 partide disputate (7 ca titular). În celelalte două a fost suspendat în urma eliminării din Țara Galilor. El este și al treilea în clasamentul golgeterilor din calificări, după polonezul Dawid Kownacki (Sampdoria) și danezul Robert Skov (FC Copenhaga). Au mai marcat pentru echipa noastră: Dennis Man (3 goluri), Ianis Hagi, Alexandru Cicâldău, Adrian Petre (câte 2), Florinel Coman, Mihai Dobre, Andrei Ivan (câte unul).

• Publicul. Campania aceasta a fost una dintre cele mai de succes nu doar pe teren, ci și în tribună. Mii de spectatori au fost prezenți la partidele tricolorilor care au adus la stadion, în ultimele două partide, cu Țara Galilor și Liechtenstein, la Cluj-Napoca și Ploiești, aproape 25.000 de oameni.