Selecționerul U21, Cristian Dulca, este optimist înaintea duelului de mâine: ”Ne așteaptă un meci extrem de important! Trebuie să continuăm parcursul pozitiv, început cu victoria în fața Armeniei, și să câștigăm în fața unui adversar care, în meciul pierdut cu 3-1 în Țara Galilor, a demonstrat că are un joc consistent și câțiva fotbaliști interesanți. Însă, indiferent împotriva cui jucăm, pe propriul teren trebuie să ne impunem jocul și să mergem în deplasarea grea de la Erevan cu încă trei puncte. Cu două victorii în aceste partide, rămânem optimiști și ne gândim la EURO”.
 
Tehnicianul le-a urat succes lui Steliano Filip și Claudiu Bumba, jucători eligibili pentru selecționata Under 21 a României, dar care au făcut deplasarea la Budapesta împreună cu prima reprezentativă: ”Chiar dacă regret că nu îi pot avea la dispoziție la meciul cu Bulgaria, mă bucur pentru ei și le urez mult succes la echipa națională. Sunt convins că înlocuitorii lor se vor descurca foarte bine și ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul”
 
La conferința de presă au participat și fundașul Deian Boldor și portarul Valentin Cojocaru. 
 
”Cred că vom avea un meci dificil, dar victoria e necesară, iar noi știm ce avem de făcut pentru a o obține”, a declarat Deian Boldor. Apărătorul a fost completat de goalkeeper-ul care a apărat poarta României U21 în debutul preliminariilor EURO 2017, contra Armeniei: ”Suntem optimiști înaintea jocului de mâine, ne vom impune jocul atât în fața Bulgariei, cât și în deplasarea de la Erevan. Vrem victoria în ambele meciuri!”
 
Astăzi, de la ora 18:30, pe ”Trans-Sil”, jucătorii naționalei U21 au programat antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Bulgaria, accesul reprezentanților presei fiind permis în primele 15 minute. 
 
Partida România U21 – Bulgaria U21, din preliminariile EURO 2017, este programată vineri, 4 septembrie, de la ora 19:45, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș. Prețul biletelor este de 5, respectiv 10 lei, la peluze și tribune (40 lei la tribuna 0), iar programul caselor de bilete este următorul: azi, între 17:00 și 20:00, iar vineri, între 17:00 și ora de start a partidei. ”Sunt convins că vom avea susținerea publicului, chiar dacă meciul este programat chiar înainte de meciul primei reprezentative de la Budapesta. Îmi doresc să ne bucurăm împreună la final”, a punctat selecționerul U21, Cristian Dulca.

Programul grupei 5 a preliminariilor EURO 20172015

31 martie: Țara Galilor – Bulgaria 3-1
16 iunie: ROMÂNIA – Armenia 3-0
4 septembrie: ROMÂNIA – Bulgaria, Luxemburg – Țara Galilor
8 septembrie: Armenia – ROMÂNIA, Bulgaria – Luxemburg
9 octombrie: Luxemburg – ROMÂNIA, Danemarca – Țara Galilor, Bulgaria – Armenia
13 octombrie: Danemarca – Bulgaria, Armenia – Luxemburg
13 noiembrie: ROMÂNIA – Danemarca, Țara Galilor – Armenia
17 noiembrie: Țara Galilor – ROMÂNIA, Danemarca – Armenia
 

2016

25 martie: Bulgaria – Țara Galilor, Luxemburg – Danemarca
29 martie: ROMÂNIA – Țara Galilor, Luxemburg – Bulgaria, Armenia – Danemarca
2 septembrie: ROMÂNIA – Luxemburg, Țara Galilor – Danemarca
6 septembrie: Danemarca – ROMÂNIA, Țara Galilor – Luxemburg, Armenia – Bulgaria
7 octombrie: Bulgaria – Danemarca, Luxemburg – Armenia
11 octombrie: Bulgaria – ROMÂNIA, Armenia – Țara Galilor, Danemarca – Luxemburg

 
Câștigătoarea grupei se va califica direct la turneul final, iar cele mai bune 4 din 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la EURO 2017 din Polonia.