Foto: UEFA

E 21 iunie, ziua Solstițiului de vară, cea mai lungă zi din an. E ziua în care te trezești de dimineață cu un singur gând în minte, meciul cu Anglia.
Nu ți-e nici foame, tot ce îți dorești e ca orele să treacă mai repede până la startul partidei.

Din cantonamentul de la Forli până la Cesena e o distanță mică, pe care o străbatem rapid pe autostradă. La intrarea în orașul în care au jucat Pancu și Mutu e agitație mare. La ghișeul pentru plata autostrăzii te simți ca pe A2 spre Constanța într-un weekend aglomerat. În fața e o mașină cu numere de Suceava, în spate una din Sibiu, pe celălalt rând una din Argeș și noi cu numere de București. Practic suntem din toată țara, ne salutăm și ne urăm baftă!

Dacă a reușit ceva această echipă, atunci a reușit să ne unească și să ne salutăm români cu români la peste 1.500 de kilometri distanță de țară.
E primul șoc al zilei!

E “Ilie Oană” sau Stadio Dino Manuzzi?
Al doilea vine la stadion. Te uiți în stânga, te uiți în dreapta, oameni cu tricouri galbene, cu steaguri tricolore și eșarfe. Sunt aproape 8.000 de români care trăiesc cu nerv fiecare mișcare din tabăra noastră.
Înaintea stadionului mulți s-au întâlnit în Giardino Pubblico și de acolo au plecat împreună în primul fan-walk din istoria echipei naționale U21, colorând străzile Cesenei.

La arenă, un al doilea șoc! Stadionul nu e în totalitate plin, dar tribunele sunt aproape de gazon și cu rezonanța arenei din Ploiești.
Începe meciul. Suntem montați și îndârjiți! Ianis încearcă primul poarta, dar Henderson scoate cu piciorul ca la handbal. Presăm!
Ivan reușește o preluare prin spatele apărătorilor englezi, dar din 7 metri trimite alături. România, România se transformă într-un offff comun și pumni se aud în plexiglasul băncii noastre de rezerve. Ce ocazie!!!

Avem 2 selecționeri
Din tribune, de la oficială, dar foarte aprope de gazon, selecționerul primei reprezenative uită că e oficial și se comportă ca un selecționer. “Strânge, rămâi, hai, băieți!”, completând astfel sfaturile lui Mirel Rădoi.
Urmează o nouă ocazie a noastră, portarul Henderson remarcându-se și la șutul lui Man.
Englezii ripostează și ei, mai ales prin șuturi de la distanță și lovituri libere, dar acestea ocolesc poarta lui Radu.
E 0-0 la pauză, dar marile ocazii ale prime părți ne-au aparținut!

Începem actul secund. În tribune ai noștri stau doar în picioare. “Luptăm, luptăm și câștigăm!” e îndemnul venit de pe stadion prin mii de glasuri unite.
Punem din nou presiune, iar Hagi șutează din nou. Același goalkeeper englez scoate cu piciorul, ca la handbal, în stil Huțupan sau Paula Ungureanu!
Englezii revin și echilibrează, ne fac să stăm mai mult în defensivă, dar blocul apărării noastre e compact!

E momentul lui Radu!
Din presiunea exercitată de adversari vin primele ocazii mari de tot ale englezilor, dar căpitanul nostru, omul cu discursurile, vocea cea mai pregnantă din vestiar și de pe teren, arată că e un portar mare, salvând spectaculos în două rânduri!
Și când englezii pasau din ce în ce mai aproape de careul nostru, golul vine în poarta lor!
Coman scoate o lovitură de la 11 metri, iar Pușcaș nu are emoții. E delir, e nebunie, e descătușare!
Ne uităm la ceasuri și implorăm ca ziua aceasta cea mai lungă din an să se termine! Să vină finalul partidei!

Selecționerul Angliei mută ofensiv, un atacant în locul unui fundaș lateral, iar britanicii egalează la doar trei minute distanță de golul nostru. Gray prinde șutul perfect, Radu doar atinge cu vârful degetelor.

Florinel, pac, pac Coman
Ce a urmat apoi, e ceva SF. Ianis a marcat pentru 2-1, un gol care părea decisiv, dar englezii au reușit din nou să egaleze prin Abraham. Ce se joacă aici?
Numărăm secundele, facem calcule, ne uităm din secundă în secundă la tabelă. Și atunci, apare Florinel Coman! Copilul teribil, omul momentului pentru tricolori.

Cu o “dublă” senzațională, acesta oferă victoria mult visată. Victoria asta muncită! Victoria din care se nasc eroi pentru generațiile viitoare.

Trăim frumos, trăim nebun, dar TRĂIM pentru România!

Povestea merge mai departe! O poveste de vară în care voi sunteți SUPEREROI!