Echipa României a fost reprezentată de selecţionerul Andrei Spier şi jucătorii Ionuţ Pop (AS Roma), Robert Vâlceanu (FC Voluntari) şi Dan Panait (Viitorul Constanţa), ultimul fiind căpitanul naţionalei.

”Vrem să abordăm cu cea mai mare seriozitate acest turneu de calificare. Niciun joc nu este uşor pentru că valorile s-au egalizat în fotbal. Consider că frică trebuie să ne fie doar de noi înşine, nu de adversari. În momentul în care echipa noastră va prinde o zi nu specială, ci normală, sunt foarte convins că ne vom califica. Noi facem planificarea pentru trei meciuri, nu pentru unul singur. Vom juca toate meciurile la victorie, chiar dacă Elveţia este favorita grupei, pentru că au avut rezultate notabile în ultimii ani – să nu uităm că a învins Germania cu 1-0”, a declarat Andrei Spier, în deschiderea conferinţei de presă

S-au găsit soluţii pentru absenţele lui Manea, Nedelcu şi Ivan

Selecţionerul s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie în acest moment, chiar dacă a rămas fără Cristian Manea (Mouscron), Dragoş Nedelcu (Viitorul) şi Andrei Ivan (CS U Craiova), primii doi promovaţi la echipa de tineret, iar ultimul la naţionala mare.

”Ei au făcut deja pasul mai sus, fiind convocaţi la tineret sau chiar prima reprezentativă. Am căutat şi am găsit soluţii pentru aceste absenţe şi vorbim aici de jucători care s-au impus ca titulari. Avem în lot un mix de jucători din străinătate şi din ţară, pratic cei mai buni, unii dintre ei cu meciuri în Liga 1 şi Liga 2. Vrem să dovedim că putem face faţă echipelor de top ale Europei”, a explicat antrenorul României.

”Tricolorii” vor evolua cu banderole negre

Cei trei jucători prezenţi la conferinţa de presă şi-au exprimat optimismul în ceea ce priveşte turneul găzduit de ţara noastră, fiind convinşi că România se va califica la Turul de Elită.

”Avem o echipă foarte bună, cu jucători care evoluează atât în Liga 1, cât şi în Europa. Sper ca publicul bihorean să vină la stadion în număr cât mai mare pentru a ne susţine”, a declarat Ionuţ Pop, portarul care evoluează la AS Roma, dar a fost crescut de FC Bihor.

”Atmosfera în lot este foarte bună, îi văd foarte motivaţi pe colegii mei şi nerăbdători să începem turneul. Ne pregătim de ceva vreme pentru aceste meciuri şi suntem încrezători în calificare”, a adăugat Dan Panait, căpitanul naţionalei Under 19

Robert Vâlceanu s-a aflat pe aceeaşi lungime de undă cu Ionuţ Pop şi Panait, fiind încrezător în valoarea echipei noastre. ”Ne dorim să fim calificaţi după primele două meciuri, iar în cel cu Elveţia să ne arătăm valoarea în compania unui adversar puternic. Cu două victorii am căpăta încredere şi am avea un moral bun cu Elveţia şi apoi la Turul de Elită”, a punctat mijlocașul.

În această seară, la şedinţa tehnică a turneului, ce va avea loc de la ora 19:00, la hotelul Continental Forum, va fi anunţată şi lista finală cu cei 18 jucători ce vor avea drept de joc în meciurile pe care România le va disputa la Oradea.

În încheiere, Andrei Spier a ţinut să mulţumească tuturor celor implicaţi în organizarea acestui turneu şi a făcut un apel la suporteri, de a veni în număr cât mai mare la stadion.

”Suntem mulţumiţi de ce am găsit aici şi le mulţumim tuturor care şi-au adus aportul la organizarea turneului. Oradea este un oraş în care fotbalul este foarte iubit, aşa că sper să vină lumea la stadion într-un număr cât mai mare”, a declarat acesta.

În meciurile din acest turneu, jucătorii naţionalei României vor purta banderole negre pe braţ, iar înaintea tuturor partidelor se va ţine un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei petrecute în clubul Colectiv din Bucureşti.